Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 16. 15:04

Hadházy Ákos tájékozódni szeretett volna a kórházi állapotokról, de nem engedték be

A független országgyűlési képviselőtől megtagadták a tájékoztatást, ezért személyesen próbált meg bejutni a szekszárdi kórházba, azonban a személyzet útját állta.

Hirdetés

Hadházy Ákos a Facebookra feltöltött videójában elmondta, aggasztó híreket hallott a kórház covid-osztályáról, amelyeket személyesen szeretett volna ellenőrizni. Többször kért időpontot az intézmény igazgatójától egy látogatásra, azonban egyszer sem kapott a kórházi halálesetekkel kapcsolatos kérdéseit pedig írásban sem voltak hajlandók megválaszolni – szerinte törvénysértő módon.

A képviselő ezért úgy döntött, megpróbál bejutni a kórházba, arra hivatkozva, hogy Orbán Viktor is bejelentés nélkül látogatta meg korábban az egészségügyi intézményeket és a miniszterelnököt készségesen beengedték.

Neki azonban először a portás, majd több kórházi alkalmazott is útját állta, akiket sasszézva próbált kikerülni, sikertelenül. Az Országgyűlésről szóló törvény értelmében egyébként Hadházynak tényleg joga van tájékozódni arról, mi történik a kórházban:

Az állami szervek kötelesek a képviselőket megbízatásuk ellátásában támogatni, és részükre a munkájukhoz szükséges felvilágosítást megadni. A képviselő valamennyi közigazgatási szerv, közintézet és közintézmény vezetőjétől előzetesen egyeztetett módon tájékoztatást kérhet. E jogosultság az érintett szerv működésére vonatkozó előírásokra figyelemmel, valamint rendeltetésszerű működésének aránytalan sérelme nélkül gyakorolható. (Ogytv. 98. § (1) bekezdés)

Ennek ellenére ellenzéki képviselők több alkalommal is sikertelenül érdeklődtek a koronavírusos betegek számáról és a halálozási adatokról – ezeket ugyanis a hatóságok és az egészségügyi intézmények nem hajlandók kiadni.

xx

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hadházy Ákos halálozás járvány koronavírus Szekszárd
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés