Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 16. 07:03

Novák Katalin szerint ő nem mondott olyat, hogy egy nőnek nem kell akkora fizetés, mint egy férfinek

A családügyi miniszter azt mondta a Hír Televízióban, hogy kiforgatták, tudatosan félreértelmezték, elferdítették a szavait.

Hirdetés

Novák Katalin az elhíresült videóban pontosan ezt mondta:

„Ne higgye el, hogy nekünk, nőknek folyamatosan versenyeznünk kell a férfiakkal. Ne higgye el, hogy életünk minden pillanatában össze kell mérni magunkat egymással, és legalább olyan beosztással, legalább akkora fizetéssel kell rendelkezünk, mint a másiknak.” 

Még a vállaltan kormánypárti Hír Televízió műsorvezetője is rákérdezett, hogy ez Novák szerint nem értelmezhető-e ez úgy, hogy a nőknek kevesebb fizetéssel kell rendelkezni.

Novák szerint így is értelmezhető, és sajnálja, ha valaki így értette, de ő csak bizonyos élethelyzetekre gondolt, mint például a gyermekvállalás.

Csakhogy egy gyermekével otthonmaradó anya nem kap fizetést. Csecsemőgondozási díjat (CSED) és a gyermekgondozási díjat (GYED) kap.

Novák szerint frusztrációhoz vezet, ha egy gyermekével otthon lévő nő méricskéli, hogy nem tud előrehaladni a ranglétrán.

A családügyi miniszter azt is mondta: 

Magyarországon senkit nem ér semmilyen hátrány, ha nem kíván gyereket vállalni.

Novák Katalin hozzátette: vannak területek, például az egészségügy és a szociális szféra, ahol a piaci szférához képest alacsonyabbak a bérek. Ezekben több nő van, mint férfi, ezért is kevesebb a nők átlagfizetése a férfiakénál Magyarországon.


* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fizetés női egyenjogúság Novák Katalin videó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés