Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. december 16. 09:52

Chovanecz Kata a Témában: Megerősített a nőiességemben Novák Katalin videója

Semmi olyat nem hallott ki a Novák Katalin-féle videóból a szegedi fideszes önkormányzati képviselő, amiből arra lehetne következtetni, hogy a nőknek nem kellene annyi fizetés, mint a férfiaknak. Pedig van benne ilyen.

Hirdetés

„Értem, hogy sokfajta olvasta van ennek a videónak” – mondta a fideszes önkormányzati képviselő, aki szerint mindenki a saját érzésein és a saját tapasztalatain keresztül lát és magyaráz bele a videóba bármit. Hozzátette: nem lát olyan dolgokat a videóba, amiket a felháborodott hozzászólók és az ellenzéki politikusok felvetettek.

Másként látja a Novák-féle üzenetet is, szerinte a családügyekért felelős tárca nélküli miniszter célja a nőiesség megéléséről beszélni és a sikerről, ami az anyaságról szól. A szegedi önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a videó azt is el akarja elmondani, hogy a kormány kiemelten támogatja a gyermeket vállalókat.

Chovanecz Kata szerint az állami szférában nem különböztetik meg a nőket és a férfiakat, nincs különbség a fizetésekben azonos pozíciókon belül. A versenyszférára nincs hatása az államnak ilyen formában, de szerinte ott sincs komoly különbség.

A beszélgetés során Chovanecz Kata arra a kérdésre, hogy ő nem hagyta-e volna ki Novák Katalin helyében a nők fizetésére vonatkozó részt, a fideszes képviselő azt válaszolta:

„Nincs fizetésről... annyit mondott Novák Katalin benne, hogy nem kell versenyezni. Ő nem azt mondta, hogy fizetés, meg pénz, ilyen szó nincs benne. Pusztán arra próbált rávilágítani, hogy a nőknek a siker nem biztos, hogy pénzben mérhető.”

Ehhez képest Novák Katalin ezt mondja a videóban:

„Ne higgye el, hogy nekünk, nőknek folyamatosan versenyeznünk kell a férfiakkal. Ne higgye el, hogy életünk minden pillanatában össze kell mérni magunkat egymással, és legalább olyan beosztással, legalább akkora fizetéssel kell rendelkezünk, mint a másiknak.”

E szavak közben a videóban egy nőt és egy férfit szimbolizáló piros, valamint kék figura fut versenyt, majd narancssárga és kék oszlopdiagramok jelennek meg a beosztás- és fizetésbeli különbségeket szimbolizálva.

Nézzék meg a teljes beszélgetést! Chovanecz Katát a Szeged Televízió hírigazgatója, Balogh Judit kérdezte.

Novák Katalin videóját itt nézhetik meg.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit Chovanecz Kata fizetés női egyenjogúság Novák Katalin Szeged Televízió Téma videó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés