Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 16. 09:27

Vadai Ágnes a Témában: Novák Katalinék inkább a családi pótlékot emeljék!

A DK politikusa a Szeged Televízió Téma című hírháttér műsorában azt mondta „Ha valakitől nem szeretnék életvezetési tanácsokat hallani, akkor az a nemzeti keresztény ereszcsatornán lecsúszó Fidesz-KDNP”.

Hirdetés

Vadai Ágnesnek kínszenvedés volt végignézni azt az életvezetési tanácsadó videót, ami Novák Katalin szereplésével jelent meg hétfőn.

„Annyi hazugság és ostobaság volt benne, hogy az egészen elképesztő” – mondta Vadai Ágnes, aki egy olyan videót viszont hiányolna Novák Katalintól és a Fidesz-KDNP-től, amiben bejelentik, hogy végre emelik a 12 éve nem emelt családi pótlékot.

Vadai szerint a videó egyik legnagyobb bűne, hogy azt a látszatot kelti, miszerint a családalapítás, a gyermekvállalás, a gyermekek felnevelése és az otthoni munka csak és kizárólag a nők feladata lenne.

A DK képviselője nem ért egyet azzal, hogy egy nőnek ne kellene annyit keresnie, mint egy férfinek. Erre vonatkozólag egy adatot is közölt: a jelenlegi családpolitikát folytatva 257 év kellene ahhoz, hogy a nők egyenlő munkáért egyenlő bért kapjanak a nők.

„Nem értem, mi motiválta a Novák Katalint, talán csak a lájkvadászat” – tette hozzá Vadai Ágnes. Azt is mondta: „a Fidesz kommunikációja arról szól, hogy szüld tele a Kárpát-medencét”, de azt, hogy a gyerek milyen minőségű oktatást és egészségügyet kap, azt már oldja meg a nő.

A képviselő szerint fontos a népességfogyás megállítása, de az erőszakos, szülésre felszólító, a nőket pedig egyébként ledegradáló kommunikáció elfogadhatatlan.

Milyen körülmények közé szüli meg azt a gyereket? Kivel együtt tudja fölnevelni a gyereket? „Ezek olyan kérdések, amire ilyen ostoba, bugyuta videókkal nem lehet válaszolni.”

Vadai Ágnes szerint attól, hogy van két hölgy a Fidesz-kormányban, ez egy macsókormány, akik méhekben kutakodnak, gatyákban és bugyikban kotorásznak.

„A mindenkori kormánynak az a dolga, hogy megteremtse azokat az egészséges jogi kereteket, amiben például egyedülállók is örökbe fogadhassanak. Kedden arról döntöttek, hogy ezt nem lehet” – tette hozzá a képviselő. Szerinte a Szájer-ügy is arról szól, hogy a Fidesz-KDNP-ben és a kormányban elvárják, emberek letitkolják azt, hogy másként is lehet élni, mint azt ők elképzelik.

Nézzék meg a teljes beszélgetést! Vadai Ágnest a Szeged Televízió hírigazgatója, Balogh Judit kérdezte.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Novák Katalin Szeged Televízió Téma Vadai Ágnes
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés