Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Még szavazhat Szegedre! Európa legjobb zöld kezdeményezései között a rakpart nyári autómentesítése
Szegeden 2020. december 15. 22:39

Még szavazhat Szegedre! Európa legjobb zöld kezdeményezései között a rakpart nyári autómentesítése

A várost a rakpart nyári lezárása miatt jelölték a legjobb mobilitási kezdeményezésért járó díjra, a program Facebook-oldalán pedig most még néhány órán keresztül mindenki szavazhat Szegedre!

Hirdetés

Az Európai Mobilitási Hét az Európai Unió támogatásával rendezik meg minden évben már 2002 óta. A program célja, hogy népszerűsítse az olyan fenntartható közlekedési megoldásokat, amik csökkenti a károsanyag-kibocsátást és élhetőbbé teszik a városokat.

A programban minden évben díjakat is kiosztanak, Szegedet idén a „2020 legjobb mobilitási kezdeményezése” című kitüntetésre jelölték a rakpart nyári lezárásáért.

Az idei évben Mihálik Edvin Zöld város programért felelős tanácsnok javaslatára döntött úgy az önkormányzat, hogy július 1. és augusztus 31. között hétvégenként lezárja az autóforgalom elől a rakpartot és erre az időszakra a gyalogosoké és a bicikliseké lesz az útszakasz. De nemcsak a hétvégi sétálgatásra volt lehetőség, közösségi programok is helyet kaptak így a Tisza-parton.

Most lehetőség van arra, hogy ezért a kezdeményezésért egy nemzetközi elismerést kapjon a város. Olyan településekkel versenyzünk, mint Köln és Antwerpen.

A jelöltekre bárki szavazhat a program Facebook-oldalán: Ehhez az alábbi bejegyzéshez írt hozzászólások között kell megkeresni a Szegedről szólót, amiben a fotó a Belvárosi híd alatt sétáló embereket ábrázolja, majd azt kell kedvelni. Aki szeretné, az a Szegedről szóló Instagram-, vagy Twitter-bejegyzés kedvelésével és megosztásával is támogathatja a várost a versenyben.

Szavazni még szerda délig lehet, úgyhogy, aki úgy érzi, szavazna, az ne fogja vissza magát!

Augusztusban megkérdeztük a szegedieket, milyennek látták a hétvégenként lezárt és családi, közösségi programokkal színesített rakpart ötletét, az erről szóló videót itt láthatja:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: díj EU Európai Mobilitási Hét Európai Unió Huszár Mátyás rakpart környezetvédelem lezárás Mihálik Edvin rakpart szavazás verseny Zöld város program
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés