Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Botka László szerint Novák Katalin rombol, amikor azt mondja, hogy a nők ne várják el, hogy annyit keressenek, mint a férfiak
Szegeden 2020. december 14. 21:33

Botka László szerint Novák Katalin rombol, amikor azt mondja, hogy a nők ne várják el, hogy annyit keressenek, mint a férfiak

Szeged polgármestere a Facebookon reagált a családügyi miniszter videójára, amiben Novák a nőknek igyekezett elmagyarázni, hogyan kell nőnek lenni.

Hirdetés

Hétfőn délután írtunk az Axióma videójáról, amiben Novák Katalin családminiszter arról értekezik több mint három percen keresztül, szerinte hogyan kell gondolkodnia egy nőnek a nőiségről, anyaságról, a világban betöltött szerepéről.

„Ne higgye azt sem, hogy választani kell a gyermekvállalás és a komoly szakmai munka, felelősségteljes beosztás között. Ne higgye el, hogy nem dönthet szabadon. Vagy azt, hogy ne élhetné meg a kiteljesedését sokgyermekes anyaként úgy, hogy csak a családjának él” – mondja a többi között a videóban a családokért felelős tárca nélküli miniszter, aki aztán azt is mondja, hogy

„Vállaljuk hát a felelősséget! Merjünk bátor döntéseket hozni! Ne mondjunk le a privilégiumainkról egy rosszul értelmezett emancipációs küzdelemben! Éljük meg a nők és a férfiak közötti különbségből fakadó összhang szépségét és lehetőségét! Merjünk igent mondani a gyermekre!”

A videó rövid idő alatt nagy port kavart az interneten, már elkezdtek megjelenni az ezzel kapcsolatos mémek és reakciók, Nováknak valószínűleg a következő napok egyik slágertémáját sikerült leraknia az asztalra.

A videóra hétfőn este Szeged polgármestere, Botka László is reagált a Facebook-oldalán, aki személyesen Novákot megszólítva a többi között azt írta:

„Három lány apjaként a nők abszolút egyenlőségében hiszek, nálam nagyobb »feminista« nincs. Kérlek, ne rombold ezt olyan mondatokkal, hogy »ne várják el, hogy annyit keressenek majd, mint a férfiak!«”

Botka László emellett azt is írja, hogy 

„Jó volna egy XXI. századi, nem ítélkező, hanem segítő családpolitikát folytatni, ahol a hatalom nem ítélkezik, hanem biztat és segít mindenkit, hogy az általa választott életében boldog, szabad és egyenlő legyen!”

A teljes bejegyzést itt lehet elolvasni:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László Novák Katalin
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés