Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 14. 15:17

Ilyen a fideszes népnevelés: a nőknek nem kell akkora fizetéssel rendelkezniük, mint a férfiaknak

Annyira rápörgött a „hagyományos” női szerepekre a Fidesz, hogy Novák Katalin főszereplésével egy tájékoztató videót is készítettek arról, milyen lenne a NER-nőideál.

Hirdetés

Nem versenyez a férfiakkal, nem méri össze magát az élet minden pillanatában velük, nem akar olyan beosztást és annyi bért, mint a férfiak – ilyen a NER nőideálja egy új videó szerint.

„Ne higgye azt sem, hogy választani kell a gyermekvállalás és a komoly szakmai munka, felelősségteljes beosztás között. Ne higgye el, hogy nem dönthet szabadon. Vagy azt, hogy ne élhetné meg a kiteljesedését sokgyermekes anyaként úgy, hogy csak a családjának él” – mondja az Axióma információs videójában a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

A videó alapvető lényege a nők családanya szerepének népszerűsítése, akármennyire is finomít a megfogalmazáson itt-ott a videó szövege. Például arra biztatják a nőket, hogy merjenek nagy döntést hozni, ha a gyermekvállalásról van szó.

„Vállaljuk hát a felelősséget! Merjünk bátor döntéseket hozni! Ne mondjunk le a privilégiumainkról egy rosszul értelmezett emancipációs küzdelemben! Éljük meg a nők és a férfiak közötti különbségből fakadó összhang szépségét és lehetőségét! Merjünk igent mondani a gyermekre!” – szólítja meg a nőket a családügyi miniszter.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: család Fidesz NER női egyenjogúság Novák Katalin
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés