Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 14. 14:50

Koronavírus: közel 2 százaléka pozitív a csoportos mintavételek harmadik körének

Több mint 62 ezer mintát vettek a célzott csoportos gyorstesztelés harmadik körében. Ebben a körben kormányhivatalok, járási hivatalok dolgozói voltak főként, de óvodai, szociális és egészségügyi dolgozók is.

Hirdetés

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára hétfőn közölte: mind a három körben a vártnál alacsonyabb volt a részvétel és alacsony a fertőzöttség.

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján György István kiemelte: az operatív törzs javaslatára elrendelt országos, célcsoportos, meghatározott szakmacsoportokban végrehajtott tesztelés harmadik heti eredményei alapján a kormány- és járási hivatalokban dolgozók között volt a legkisebb a fertőzöttség aránya.

A kormány- és járási hivatalokban dolgozók tesztelése 1,29 százalékban hozott pozitív eredményt. Úgy vélte, a korábban meghozott óvintézkedések – mint például az időpontfoglalás, a plexifalak, a maszkviselés, a fertőtlenítő pontok – meghozták eredményüket.

A csoportos tesztelés harmadik hetében 62 ezer 213 mintavétel történt, ami 1,97 százalékos pozitivitást mutatott. A szociális intézményekben 18 ezer 893 teszt készült, ennek 2,32 százaléka lett pozitív, az egészségügyben 24 ezer 691 tesztelést végeztek 1,99 százalékos pozitivitással.

György István emlékeztetett arra, hogy az országos, célcsoportos, meghatározott szakmacsoportokban végrehajtott tesztelés első két hetében bölcsődékben, óvodákban, oktatási, nevelési, valamint szociális és egészségügyi intézményekben végeztek tesztelést. A harmadik héten kormányhivatalokban, járási hivatalokban, az ügyfelekkel leginkább kapcsolatba kerülő kollégákat tesztelték ingyenesen és önkéntes alapon, de minden más hivatali dolgozót leteszteltek, aki jelentkezett, továbbá folytatták a szociális és egészségügyi intézmények, valamint néhány iskola és óvoda tesztelését.

A három hétben összesen 429 ezer 862 tesztelést végeztettek el. A csoportos tesztelés első hetében 181 506 tesztet végeztek, ami 2,44 százalékos pozitív eredménnyel zárult. A második héten elvégzett 186 ezer 143 tesztből 1,98 százalék lett pozitív, vagyis a harmadik heti eredmények újabb, minimális csökkenést mutatnak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus teszt
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés