Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 14. 07:53

Rogán Antal bejelentette: hátrébb sorolják azt, aki nem regisztrál a vakcinára

Eddig nem voltak hajlandók elárulni az operatív törzs sajtótájékoztatóin, hogy miért kellene regisztrálni a koronavírus elleni oltásra. A propagandaminiszter most megmondta.

Hirdetés

Előzetes igényfelmérés – így indult a vakcinaregisztrációs honlap története, most már ott tartunk, hogy a kormányzati- és Fidesz-propagandáért felelős miniszter, Rogán Antal bejelentette:

Aki nem hajlandó regisztrálni, és így megadni az adatait, azt hátrébb sorolják majd, és vélhetően többet kell várnia a vakcinára.

„Aki szeretne oltást kapni, jelentkezzen. Attól még nem kötelező. Mert ha jelentkezik, meg fogják keresni, amikor itt lesz az oltás, beosztják a megfelelő helyre, és legfeljebb akkor úgy dönt, hogy mégsem adatja be magának az oltást. 

Ha viszont nem jelentkezik, akkor nem tudjuk, hogy szeretné megkapni, és mivel csak önkéntes, értelem szerűen így hátrébb kerül a sorban” 

– mindezt Rogán a Bayer Showban jelentette be, Bayer Zsolt műsorában, amit a 444.hu vett észre.

A Fidesz a kellemeset a hasznossal köti össze így, hiszen a vakcinainfo.gov.hu-n regisztrációkor – ismeretek híján – könnyen be lehet jelölni a későbbi kapcsolattartásra vonatkozó részt is, ami kifejezetten logikusnak tűnhet, hiszen a regisztrálókat később keresik majd föl az oltás ügyében. Így viszont jogot kapnak, hogy felhasználják az adatainkat később is.

Az adatok későbbi felhasználása azért lehet érdekes, mert a regisztrációs rendszert az Idomsoft készítette, ami a választási rendszert is működteti, és tulajdonosaik évek óta dolgoznak a Fidesznek.

A vonatkozó rész a 39. perctől látható

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: oltás regisztráció Rogán Antal vakcina
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés