Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. december 13. 16:27 Forrás: Szeged Televízió

Haluska Lara Jázmin a Körútban: Úgy akarok táncolni, hogy közben hegedülök!

Magyarországon először 2014-ben jelent meg a Virtuózok című tévéműsor, amely egy komolyzenei tehetségkutató műsor. Már a hatodik évadnál tart, ezúttal a V4 országokból is vannak versenyzők. A válogatón egy szegedi kislány is bemutatkozott.

Hirdetés

Egy olyan koncerten kezdődött minden, amelynek a végén ki lehetett próbálni a hangszereket. Lara elmondása szerint mindet lelkesen kipróbálta, de legjobban a hegedű tetszett meg neki, ezért döntött úgy, hegedülni kezd – ennek már négy és fél éve. De az igazsághoz hozzátartozik az is, Larának szerencséje is volt, de nem úgy, ahogy „általában” szerencséje szokott lenni az embernek; erről tanára Pécsiné Pánczél Mária, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskola hegedűtanára beszélt a Szeged Televízió Körút című műsorában.

A tanára azt is elmondta, látszik Larán, hogy boldog, ha hegedülhet, nagyon felszabadultan, lazán játszik. Lara a Pesti Vigadóban hallotta először azt a darabot, amivel jelentkezett a Virtuózokba. Először hallás után kezdte el tanulni, majd kotta alapján.

Nézzék meg a beszélgetést!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Körút Szeged Televízió hegedű Haluska Lara Jázmin komolyzene tehetségkutató Virtuózok
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés