Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Gyűjtöttek, csomagoltak a Lions Klub tagjai, hogy rászoruló szegedi családokat lephessek meg karácsonyra
Szegeden 2020. december 12. 18:30

Gyűjtöttek, csomagoltak a Lions Klub tagjai, hogy rászoruló szegedi családokat lephessek meg karácsonyra

Képriport
Huszonöt rászoruló családnak segít idén karácsonykor a Szeged Első Lions Klub. Az ajándékokat szombaton délután maguk csomagolták a Mars téri piac nagycsarnokának emeletén, holnaptól pedig ők is szállítják házhoz a meglepetéseket.

Hirdetés

– Fontosnak tartjuk a személyes kapcsolatot, ezért saját magunk csomagoljuk és visszük el az ajándékokat azoknak a családoknak, akiknek a névsorát a Szegedi Védőnőszolgálat állította össze. Ők tudják legjobban, hol van leginkább szükség a segítségre – mondta el a helyszínen Bella Zsolt elnök.

A klubtagok karácsonyi akciójának köszönhetően több mint 800 ezer forint gyűlt össze az idén, amiből tartós élelmiszereket, tisztító eszközöket és karácsonyi édességeket vásároltak, ezeket csomagolták szombat délután.

A huszonöt, egyenként 30 ezer forintot érő meglepetés csomagot vasárnap, valamint a hét első napjaiban személyesen szállítják majd házhoz rászoruló szegedi családoknak.

– Az idén először használt, de még jó állapotban lévő műszaki cikkeket is gyűjtöttünk. Tévék, hűtők, számítógépek, laptopok, monitorok gyűltek össze a felajánlásokból, közel egymillió forint értékben.

Ezeket a következő napokban fogjuk kiosztani, ugyancsak a szegedi védőnők segítségével.

Szeri István alelnök azokat is felsorolta, akik hozzájárultak az idei nagyszabású adományozás sikeréhez: szegedi magánszemélyek mellett a Plazma Pont, a Magway Travel, a Szegedi Paprika Zrt., a Goodwill Pharma tett sokat azért, hogy huszonöt szegedi rászoruló családnak szebb legyen az idei karácsonya.

A Városkép és Piac Kft. hellyel támogatta a jótékonysági akciót.

rag

(Fotók: Iványi Aurél)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány gyűjtés jótékonyság karácsony Szeged Első Lions Club
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés