Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Kukucskáló füzettel buzdítja adventi élménysétára a szegedi családokat az Agóra
Szegeden 2020. december 11. 15:53

Kukucskáló füzettel buzdítja adventi élménysétára a szegedi családokat az Agóra

Különös hangulatot áraszt Szeged belvárosa a karácsonyi készülődés időszakában. Az Adventtől Vízkeresztig tartó időszakban családi élménysétára invitálja a szegedieket a Szent-Györgyi Albert Agóra. Van miben gyönyörködni!

Hirdetés

A kulturális intézmény Kukucskáló füzetével egy egyszerű belvárosi séta is élménnyé tehető.

A Kálvária sugárúti főbejáratnál a karácsonyi postaládánál vehető át az az Adventi Kukucskáló füzet, amelyben felsorolták azokat a szegedi helyszíneket, amelyeket végig lehet látogatni. Minden ajánlott helyszínhez egy-egy feladat vagy játék is kapcsolódik, így a gyerekek számára is érdekes program lehet a szabadban töltött idő.

A séta során fel kell fedezni például a Dugonics téri Katolikus ház adventi ablakait, végig kell böngészni a Somogyi-könyvtár karácsonyi könyvajánlóját és a Kárász utcai kiállítást, össze kell számolni a 7-es

Megálló villamos ablakában található Diótörő figurákat, vagy éppen be kell karikázni, milyen állatok találhatók a Széchenyi téri betlehemben. De a Rotary Clubhoz, az Anna kúthoz és a Szegedi Nemzeti Színházhoz is kapcsolódnak kérdések.

Akik a kitöltött füzetet visszaviszik az Agórába és bedobják a karácsonyi postaládába, nyerhetnek is, de ehhez előtte legalább tíz feladatot sikeres meg kell oldaniuk.

A szerencsések négy alkalommal is sorsoláson vehetnek részt, ahol belépőket nyerhetnek a Szent-Györgyi Albert Agóra programjaira, többek között színházi előadásokra, a Játékszigetre, és az Informatika Történeti Múzeumba, valamint részt vehetnek az Agóra által 2021-ben meghirdetett Bakancsos kiránduláson.

Nyitóképünkön a Széchenyi téri betlehem. A Varga Mátyás díszlettervező által készített alkotás is szerepel a Kukucskáló füzet kérdései között. (fotó: Rafai Gábor)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: advent játék séta Szent-Györgyi Albert Agóra
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés