Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. december 11. 07:49

Hann Endre a Témában: Nem hatott az unióellenes propaganda a magyarokra

Friss Medián-kutatás szerint a magyarok 85 százaléka támogatja az uniós tagságot, de még a fideszesek 77 százaléka is az unióban képzeli el az ország jövőjét. Ez az eredmény annak tekintetében furcsának hathat, ha azt nézzük, az utóbbi két évben háborúzott a legtöbbet az unióban Orbán Viktor.

Hirdetés

Hann Endre, a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet ügyvezető igazgatója a Szeged Televízió Téma című hírháttér műsorában azt mondta, nem hatott az unióellenes propaganda a magyarokra, ezt mutatja a mérésük eredménye.

„Orbán és az Orbán-kormány általában úgy állította be ezeket a konfliktusokat és kritikákat, mintha mindig jobbító szándék lenne mögötte, de alapvetően nem nagyon hallottunk jót az Európai Unióról és az intézményeiről az elmúlt években”

– emlékeztetett a kutatóintézet ügyvezetője a magyar miniszterelnök és az uniós intézmények harcára.

Hann Endre szerint a magyerok belátják, hogy rengeteget köszönhet az ország az uniónak. A fejlesztési forrásokon túl a szabad munkavállalás, a szabad utazás és iskolaválasztás is aktívan érinti a lakosságot.

A Medián felmérése szerint a szavazókorú népesség 85 százaléka, a Fidesz-KDNP-s szavazók 77, az ellenzékiek 96, a pártnélküliek 86 százaléka támogatja az európai uniós tagságot.

Az eredményekből az is látszik Hann szerint, hogy az uniós tagság alapvetően nem politikai érdek, illetve az Európához tartozásnak történelmi hagyománya is van Magyarországon.

Szájert is megmérték

A Medián 600 fős mintán mérte, hogy a Szájer-szexbotránynak lesz-e hatása a 2022-es országgyűlési választásokra. A válaszadó ellenzéki szimpatizánsok 74 százaléka szerint hatással lesz, ezzel a kormánypártiak 49 százaléka egyetért.

Hann szerint ez azt mutatja, hogy az ellenzék esetében a remény, a kormánypártiaknál az aggodalom vagy pillanatnyi elbizonytalanodás figyelhető meg a Szájer-ügyben.

Nézzék meg a teljes beszélgetést! Hann Endrét a Szeged Televízió hírigazgatója, Balogh Judit kérdezte.


* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közvélemény-kutatás Balogh Judit Hann Endre Medián Szeged Televízió Téma hírháttér műsor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés