Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Bolti létszámkorlátozáson, december 24-i boltzáron és a vásárlási idősáv eltörlésén gondolkodik a kormány
Túl a városon 2020. december 10. 17:31

Bolti létszámkorlátozáson, december 24-i boltzáron és a vásárlási idősáv eltörlésén gondolkodik a kormány

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta a kormányinfón, ők is látják, hogy nagy tömegek vannak időnként a boltokban.

Hirdetés

Meglepetésként érhette a kabinetet, hogy karácsony előtt két héttel sokan feltorlódnak az üzletekben, és úgy néz ki, az is újdonság a kormánynak, hogy az este 7 órakor bezáró boltok miatt sokan vásárolnak a klasszikus munkaidő utáni időszakban, ami most nagyjából 2 órányi időre szűkült. 

Emiatt belátják, hogy át kellene gondolni néhány dolgot, ez is örvendetes. A kormány ezt az Idősügyi Tanáccsal egyezteti le, aminek szerencsére a kormányfő az elnöke, így Orbán Viktor akár önmagával is megbeszélheti, hogy miért nem jó az idősávos vásárlás.

A döntéseket pénteken vagy szombaton kommunikálják, akkor derülhet ki az is, hogy nyitva lehetnek-e egyáltalán a boltok december 24-én, és hogy legyen-e létszámkorlázozás a boltokban.

Szeretnénk kicsit segíteni: ha 24-én zárva lesznek az üzletek, akkor 23-án lesznek sokan, sőt még többen, mintha 24-én is nyitva lennének, mert emberből nem lesz kevesebb, időből viszont igen.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: idősávos vásárlás járvány korlátozás koronavírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés