Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Európa legjobb zöld kezdeményezései között a szegedi rakpart nyári autómentesítése
Szegeden 2020. december 10. 17:39

Európa legjobb zöld kezdeményezései között a szegedi rakpart nyári autómentesítése

A várost a rakpart nyári lezárása miatt jelölték a legjobb mobilitási kezdeményezésért járó díjra, a program Facebook oldalán pedig most mindenki szavazhat Szegedre!

Hirdetés

Az Európai Mobilitási Hét az Európai Unió támogatásával kerül megrendezésre minden évben már 2002 óta. A program célja, hogy népszerűsítse az olyan fenntartható közlekedési megoldásokat, amelyek csökkenti a károsanyag-kibocsátást és élhetőbbé teszik a városokat.

A program keretében minden évben díjakat is kiosztanak, Szegedet idén a „2020 legjobb mobilitási kezdeményezése” című kitüntetésre jelölték a rakpart nyári lezárásáért.

Mihálik Edvin Zöld város programért felelős tanácsnok javaslatára döntött úgy az önkormányzat, hogy július 1. és augusztus 31. között hétvégenként lezárja az autóforgalom elől a rakpartot és erre az időszakra a gyalogosoké és a bicikliseké lesz az útszakasz. De nem csak a hétvégi sétálgatásra nyílt lehetőség, közösségi programok is helyet kaptak így a Tisza-parton.

Most megnyílt annak a lehetősége, hogy ezért a kezdeményezésért neves nemzetközi díjban részesüljön a város – olyan településekkel versenyzünk, mint Köln és Antwerpen.

A jelöltekre mindenki szavazhat a program Facebook-oldalán: Az alábbi bejegyzéshez írt hozzászólások között meg kell keresni a Szegedről szólót, amiben a fotó a Belvárosi híd boltívje alatt sétáló embereket ábrázolja és azt kell kedvelni. Aki szeretné, az a Szegedről szóló Instagram-, vagy Twitter-bejegyzés kedvelésével és megosztásával is támogathatja a várost a versenyben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: díj Huszár Mátyás rakpart környezetvédelem lezárás Mihálik Edvin rakpart
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés