Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 10. 09:40

Zöld egyetemek: a szegedi 912 intézmény közül került a 86. helyre

A Szegedi Tudományegyetem lett a hazai felsőoktatási intézmények közül a második legzöldebb egyetem. A regisztrált 84 ország 912 egyeteme között a szegedi a 86. helyet szerezte meg, a hazai egyetemek közül csak Pécsi Tudományegyetem előzi meg az 59. hellyel.

Hirdetés

A „Zöld Egyetem” magában foglalja az épített környezetet, a környezettudatos üzemeltetést, az ehhez kapcsolódó attitűdök kialakítását, valamint az oktatási, kutatási háttér megteremtését.

A világ egyetemeinek zöld rangsorát tíz éve, 2010 óta minden évben összeállítja a University of Indonesia a fenntartható környezeti fejlődés elősegítésére és támogatására.

A Green Metric Ranking of World Universities listájára felkerülés fő szempontjai között szerepel többek között, hogy mekkora zöld területek találhatók az egyes campusokon, mennyire törekszenek a klímaváltozás hatásainak csökkentésére, szelektíven gyűjtik-e a hulladékot, használnak-e víztakarékos berendezéseket

A felméréshez az első évben mindössze 35 ország 95 intézménye szolgáltatott adatokat, tavaly viszont már 780 felsőoktatási intézmény mérettette meg magát, idén pedig az ezret is megközelítette ez a szám, 84 országot képviselve.

A legzöldebb egyetemek világlistáján

  • a Pécsi Tudományegyetem 59.,
  • a Szegedi Egyetem a 86.,
  • az Eötvös Lóránd Tudományegyetem a 162.,
  • a Debreceni Egyetem a 236.,
  • a Budapesti Üzleti Főiskola az 505.,
  • a Soproni Egyetem az 590.,
  • a Miskolci Egyetem a 608.,
  • a Budapesti Metropolitan a 804. helyre került.

A lista szerint a világ legzöldebb egyeteme – megőrizve ezzel tavalyi elsőségét – a holland Wageningen University & Research, amelyet a brit University of Oxford, illetve a szintén brit Nottingham University követ.

A teljes lista itt érhető el.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fenntarthatóság rangsor Szegedi Tudományegyetem zöld egyetem
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés