Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Fontos győzelem a párharc miatt is: MOL-Pick Szeged–BGK Meskov Breszt 30–27 (18-13)
Ziccer 2020. december 9. 20:56

Fontos győzelem a párharc miatt is: MOL-Pick Szeged–BGK Meskov Breszt 30–27 (18-13)

Képriport
Bodó Richárd és Bánhidi Bence ismét remekelt, utóbbi (nyitóképünkön) 11 góljával egyértelműen a mérkőzés legjobbja volt. Fontos győzelmet könyvelhet el a Pick a Breszt hazai legyőzésével.

Hirdetés

Több érdekes előzménye is volt a Breszt elleni meccsnek: a bresztiek lényegében úgy álltak ki hazai pályán a Pick ellen, hogy tudták, több játékosuk is rosszul van, a szegediek közül végül többen koronavírusosak lettek. A másik fontos előzmény az volt, hogy a Pick több vereséget is elszenvedett a Bajnokok Ligája idei kiírásában, legutóbb a Flensburg verte meg a mieinket.

A mérkőzést jól kezdte a Pick, Kasparek lőtt nagy gólt, de az exszegedi, az első találkozón kissé sokat hepciáskodó Skube is lőtt gólt az elején. A mieinknél egyébként Källman és Zsitnyikov volt a két nagy visszatérő.

5-4-nél kiállították Skubét, ez nem jött rosszul. Bánhidi és Bódó is jól mozgott a találkozó elején, Bánhidi góljával lett 6-4. Mikler is bemelegített, 7-4-nél fogott két hatalmas ziccert a mi Rolink.

Bánhidi élvezte a játékot, 9 perc alatt 4 lövésből 4 gólja volt, tanári játékkal. 8-6-nál hibázott a Pick, ez volt a harmadik kihagyott helyzet. Az első negyedóra végén 11-8 volt az állás.

Pastor mester nem volt elégedett, mert a 19. percben egy gól után elfelejtettek visszarendeződni a szegediek, így nagyon könnyű góllal jött föl kettőre a Breszt, 12-10 volt az állás ekkor. De jött Bodó, és söpört, szétlőtte a kaput, 13-10. Henigmant leküldték két percre, övé volt az első.

Ezután viszont megugrott a Pick 16-11-re Radivojevic lőtt gólt, és harcolt ki egy kiállítást. Emberhátrányból lőtt gólt a Breszt, de Gaber válaszolt a gólra, 17-12. Bodó lőtt hatalmas gólt a bal feslőbe, 18-13-ra alakítva az eredményt.

A végén Juan Carlos Pastor időt kért, nyilván szeretett volna látni egy begyakorolt figurát és egy gólt. A figura nem jött össze és a gól sem, maradt a 18-13.

Feküdt a mieinknek a Breszt viszonylag lassú és körülményes játéka. A vendégek Skube nélkül láthatóan nem tudtak felnőni a Pickhez, a játékuk minősége nagyot romlott, amikor a klasszis irányító pihent.

A második félidőt Mikler-védéssel kezdték a mieink, de Razgor góljával négyre jött föl a Breszt. Igaz, Bánhidi megint betalált, 19-14 volt a 32. percben. Mikler megint nagyot védett, szerencséje is volt a szintén exszegedi Vranjes lövésénél.

Jól elszórakoztak a srácok, még a 36. perc elején is 19-14 volt, de jött Bánhidi, és megszerezte a mieink 20. gólját!

Sajnos azonban kicsit bealudtak a szegediek, 3 gólos rohanást produkált a Breszt, 20-17 lett az állás. Radivojevic kapott észbe és lőtt gólt, majd tüzelte a társait, hogy ne álljanak le, csinálják tovább, 21-17. A breszt edzője 22-18-nál kért időt. Juan Carlos Pastor láthatóan több dolgot sem értett, a gesztusaiból erre lehetett következtetni.

Jól védekezett ma a Pick, ezt a támadást is kivédekezték a mieink, és gólt is tudtak lőni, a 45 percben lőtték meg csak a 20. góljukat a bresztiek. Ezzel együtt sem tudott elmenni nagyon a Pick, 23-20-nál Mikler helyett Alilovic állt a kapuba. Bodó esett hatalmasat, le is sétált a pályáról a magyar átlövő, Canellas jött a helyére. Bánhidi viszont maradt és meglőtte a kilencedik gólját, 24-20!

Méhes Gábor, a Sport TV kommentátora azt találgatta, hogy vajon meglesz-e a 11 gólos egyéni BL-csúcs Bánhidinek.

Alilovic fogott hetest a 47. percben.

A mérkőzés képe nem változott sokat ezután 27-23-nál Canellas szerzett labdát, Radivojevic elfutott, de hibázott. A bresztiek közben hisztiztek egy kicsit a kispadon.

Bombac nem engedett elvégezni egy szabaddobást, két percre lefáradt ezért. Hat perc volt hátra. Három góllal kellett volna nyerni, hogy a kinti kétgólos vereség miatt a két csapat egymás elleni mérlege a Picknek kedvezzen. Akár ezen is múlhat a továbbjutás a csoportból. Pastor mester időt is kért 27-24-nél.

Az időkérés után még jobb lett a Pick, Canellas lőtt nagy gólt, emberrel a vállán, 28-24. Sőt, labdát szerzett a Pick, Borut Mačkovšek lőtt gólt, 29-24! Három perccel a vége előtt 5 volt közte, nyugodtan játszatott a Pick.

De Selviasuk lőtt gólt beállóból. Bánhidi kezéről leszedték a labdát, újabb breszti gól jött, 29-26, elkezdtünk izgulni a három gólos különbségért. És volt még másfél perc. Bombacnak nyomtak oda, láttunk ilyenért már szigorúbb büntetést is a szabaddobásnál, de elvesztettük a labdát.

Jött a Breszt és mentek a kétgólos különbségért, Panic be is varrta, 29-27 volt ekkor, Pastor időt kért. Azért kellett gólt lőni, mert így a több lőtt góllal már a Breszt állt jobban az egymás elleni eredményt nézve.

És vajon ki lőtt gólt? Igen, Bánhidi Bence, aki beállította egyéni BL-rekordját, 11-szer zörgette meg a hálót, 30-27!

Az volt a legfontosabb, hogy nyerjünk, de így az egymás elleni eredményt nézve jobban áll a Pick a Bresztnél. Idehaza 20 meccse nem kaptunk ki a Bajnokok Ligájában, ezzel a győzelemmel nagy lépést tett a csoportból való továbbjutás felé a Pick.

(Fotók: Szabó Luca)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája BGK Meskov Breszt MOL-Pick Szeged férfi kézilabda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés