Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. december 9. 17:07

Idősotthonba vittek tisztítószereket szocialista politikusok Szegeden

Képriport
A járvány kitörése óta negyedik alkalommal juttatják el adományaikat a szocialista parlamenti képviselők a rászorulóknak a városban. Az MSZP politikusai szolidaritási alapot hoztak létre. Három év alatt 50 millió forint gyűlt itt össze.

Hirdetés

Szerdán délelőtt Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési és Mészáros Tamás önkormányzati képviselő több százezer forint értékű tisztítószert adott át az Acél utcai idősek otthonának.

A szegedi parlamenti képviselő a helyszínen elmondta, hogy

a 2018-ban kormánypárti többség megszavazta országgyűlési képviselők illetményének emelését. A szocialista képviselők ekkor határoztak úgy, hogy az emelés összegét egységesen egy szolidaritási alapba fizetik be, és ebből támogatják a rászorulókat.

A szolidaritási alapra az MSZP külön befizetései is beérkeznek – tudtuk meg.

A szerdai adományozási is ennek a kezdeményezésnek és akciónak a része, és ennek kapcsán Szabó Sándor elmondta, hogy

tavasszal a járvány kitörése után védőfelszereléseket adományoztak, majd nyáron 12 tonna tartós élelmiszerrel, ősz elején pedig iskolakezdési segéllyel segítették a rászoruló családokat.

A karitatív akciónak a része, hogy decemberben szociális intézményeknek adnak át a koronavírus-járvány elleni védekezéshez tisztítószereket, így mások mellett az Acél utcainak is.
 
Az elmondottakhoz Szabó Sándor hozzátette, hogy az MSZP parlamenti frakciója kezdeményezte az Országgyűlésben, hogy valamennyi olyan gyerek után adjon az állam egyszeri, 50 ezer forintos támogatást, akit egy szülő nevel, vagy akinek egyik vagy mindkét szülője elvesztette állását a járvány ideje alatt. A javaslat elfogadásához a szegedi ellenzéki politikus a kormánypártiak támogatását kérte.

A megyében nem kizárólag Szegeden osztja adományait az MSZP

– mondta el a Szeged.hu-nak Mészáros Tamás, a párt szegedi elnöke, önkormányzati képviselő. Hozzátette, hogy több millió forint értékben osztották ki adományaikat a városban, és a szociális intézményeket az idén nem első alkalommal támogatják fertőtlenítő és tisztítószerekkel. 

Nagyon fontos és nagy segítség ez az adomány, mert fizikailag és lelkileg egyaránt nehéz időszakot élnek meg

– mondta el az Acél utcai nyugdíjas otthon vezetőhelyettese, Buzogány Tímea.

Az adomány értéke nem kizárólag pénzben fejezhető ki, legalább ilyen jelentőséggel bír, hogy az intézményben dolgozók tudják és érzik, hogy nagyon sokan segítenek nekik munkájuk elvégzésében.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fertőtlenítés fertőtlenítőszer koronavírus Mészáros Tamás MSZP segítség Szabó Sándor SZKTT-ESZI Acél Utcai Idősek Otthona támogatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés