Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 9. 08:03 Forrás: Szeged Televízió

Donáth Anna a Témában: Orbánék érzik, hogy szorul a hurok vétó-ügyben

A jogállamisági mechanizmus január 1-jétől biztosan életbe lép Magyarország és Lengyelország nélkül is. A Momentum európai parlamenti képviselője úgy látja: korrupcióellenes eszközről van szó, emiatt vétózni nem más, mint beismerő vallomás.

Hirdetés

Ezermilliárdok múlthatnak a magyar–lengyel uniós vétón. Orbán Viktor kedd este Varsóba utazott, hogy egyeztessen Jarosław Kaczyńskivel, a Jog és Igazságosság párt elnökével és Mateusz Morawiecki miniszterelnökkel az esetleges kompromisszumról.

A magyaroknak árt azzal Orbán Viktor, ha vétózik, mert ezzel azt a segítséget utasítja el, mi a legfontosabb lenne most. „Az Európai Unió segíteni akar, ehhez képest Orbán Viktor vétóval fenyegetőzik, és fejjel megy a falnak. Orbán egy kicsit túltolta” – mondta a Szeged Televízió Téma című hírháttér műsorában Donáth Anna. A Momentum EP-képviselője úgy látja: a jogállamisági kritérium lényegében egy korrupcióellenes eszközként működik az uniós pénzek elosztásánál. 

„Amikor Orbán vétóval fenyegetőzik, az nem más, mint egy beismerő vallomás. Ugyanis ez arról szól, hogy nem kell lopni. Ha nem lop tovább a kormány, ha nem gondolja azt Orbán Viktor, hogy az európai uniós források az ő saját zsebpénze, akkor nem lesz baj, akkor nem lesz büntetés. Az Európai Unió nem büntetni akar, csak azt szeretné, hogy a pénzek oda menjenek, ahová eredetileg szánták őket, azaz a magyar emberekhez. Ez az, ami az elmúlt tíz évben szisztematikusan nem így történt”

– mondta Donáth.

A Momentum EP-képviselője szerint sokat elárul a magyarországi korrupciós helyzetről az is, hogy Orbánék nem hajlandók csatlakozni az európai ügyészséghez, ami érdemben vizsgálódhatna az uniós források elköltése környékén felmerülő gyanús ügyeket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Donáth Anna Európai Unió jogállamiság költségvetés Momentum vétó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés