Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Makkosház: elbúcsúztatták a nyugdíjba vonuló környezetgazdát a közösségi kertben
Szegeden 2020. december 8. 17:20

Makkosház: elbúcsúztatták a nyugdíjba vonuló környezetgazdát a közösségi kertben

Hat éven keresztül segítette a makkosházi közösségi kert parcellagazdáinak munkáját Kovács Imre, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. kirendeltség-vezetője. Most nyugdíjba ment, a lakótelepi kertészek ma emléklappal és ajándékkal köszönték meg a munkáját.

Hirdetés

– A legnagyobb munka 2014 nyarán volt, amikor ezt a korábban a vízműhöz tartozó területet közösségi kertté alakítottuk az itt lakóknak – emlékezett vissza Kovács Imre. – Ki kellett alakítani a kert alapjait, trágyát hordtunk ide, kiosztottuk a parcellákat, és segítettük az itt lakókat, mit, hogyan ültessenek, gondozzanak.

Szeged első közösségi kertjének ötletét Kozma József, a terület önkormányzati képviselője kezdettől fogva támogatta, segítette, most is ő búcsúzatta el Kovács Imrét.

– Amikor a kert ötlete megszületett, mindenki tele volt lelkesedéssel, jó szándékkal. Később azután kiderült, ez önmagában nem elegendő, szakértelem is kell. Ekkor jött Kovács Imre, akire azután az elmúlt hat évben mindig számíthattak a makkosházi kertészkedők, ha jó tanácsra, eligazításra volt szükségük.

Kozma József önkormányzati képviselő búcsúsztatta a kertgazdát. (fotó: Rafai Gábor)

Hat év alatt óriásit fejlődött a kert, míg induláskor a Lomnici utca mögötti egykori vízműtelep helyén összesen 18 parcellát alakítottak ki, addig mára már 27 ágyásban gazdálkodnak. Olyan népszerű lett mára Makossházon a közösségi kertészkedés, hogy most kilencen várnak arra, hátha megürül egy parcella.

Kinyó Pál, a közösségi kert koordinátora azt is elmondta,

a hat év alatt több alkalommal is elnyerték az ország legszebb konyhakertje címet, a Virágos Szegedért versenyről is többször elhozták már az első díjat.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: búcsúztatás Kozma József Makkosház Makkosházi Közösségi Kert nyugdíj Kovács Imre kertészkedés Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. nyugdíjas
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés