Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. december 8. 09:35 Forrás: Szeged Televízió

Most lehetünk a csúcs közelében, de nehéz meghatározni a tetőzést

Csökkentek a kontaktusok, de még mindig emelkednek a számok. Röst Gergely járványügyi matematikus a miniszterelnöki döntés indokoltságáról nyilatkozott a Szeged Televíziónak.

Hirdetés

Január 11-éig meghosszabbította a kormány a járványügyi intézkedéseket. A korlátozások mérséklésére ugyanis a jelenlegi helyzet nem ad lehetőséget a miniszterelnök szerint. Marad a kijárási tilalom és idén nem lesznek szilveszteri bulik sem.

Röst Gergely, a kormánynak is dolgozó szegedi járványügyi matematikus azt hangsúlyozta a Szegedi Híradónak, hogy azok az országok, amelyek meredek növekedés után sikeresen letörték a járványgörbéjüket – csehek, franciák vagy a belgák –, jóval szigorúbb intézkedések mellett tudták megtenni.

– Arra lehetett számítani, hogy ezek a szintű intézkedések lassítani fogják a járványt, de annyira nem fogják lenyomni a járványgörbét, mint a szigorúbb intézkedéseket alkalmazó országokban és ez nagyjából be is következett – mondta Röst Gergely.

Röst Gergely arról is beszélt, mi lesz, ha a fentebb említett országokban lazítanak, akkor annak mi lesz a következménye, lehet-e számolni egy harmadik hullámmal a vakcina tömegessé válása előtt.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió összefoglalóját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus pandémia Röst Gergely Szeged Televízió világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés