Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Folytatódik a szociálisbérlakás-program: ismét gazdára talált tizenhárom otthon
Szegeden 2020. december 7. 12:31

Folytatódik a szociálisbérlakás-program: ismét gazdára talált tizenhárom otthon

Tizenhárom helyreállított üres szociális bérlakás leendő bérlőjéről döntött ma a közgyűlés pénzügyi bizottsága. Az idén szeptemberben egyszer már eredményt hirdettek huszonkét felújított bérlakás pályázatán is. A szociális bérlakásprogram folytatódik.

Hirdetés

Az önkormányzat 2015-ben hirdette meg bérlakásprogramját. Az elmúlt öt évben 750 lakást újítottak fel, és adtak át olyan bérlőknek, akik önerejükből nem tudtak volna otthont teremteni.

Az országosan is egyedülálló a szegedi bérlakásprogramot az teszi egyedivé, hogy felújítva adják át a bérlőknek az ingatlanokat. A renoválás költségét pedig teljes egészében a város fedezi.

A szociálisbérlakás-program keretében most újabb tizenhárom család találhat otthonra – erről döntött ma délelőtt a szegedi közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsága.

Az IKV Zrt. előterjesztéséből kiderül, a pályázaton meghirdetet 13 bérlakásra az október 9-i határidőig összesen 114 pályázat érkezett.

Az érdeklődők konkrét lakás megjelölése nélkül nyújthattak be pályázatot, a nyertesek az elért pontszámok csökkenő sorrendjében, a jogos lakásigényük mértékét figyelembe véve választhattak.

A felkínált bérlemények közül hét a Kereszttöltés utcában, négy a Székely soron, egy-egy pedig a Budapesti körúton és a Csongrádi sugárúton található. A pályázók közül elért legmagasabb pontszám 83, a legalacsonyabb pedig 47,5 volt.

A lakások többsége 30 négyzetméteres garzon, de akad közöttük egy 69 négyzetméteres is.

A pályázat nyerteseit az IKV Zrt. levélben értesíteni az eredményről.

Két fecskelakásra heten pályáztak

A Tápai utcában található fecskeház két megüresedett lakására is most pályázhattak. November 6-áig összes heten adtak be a pályázatot a fiatalok helyezésére szolgáló garzonlakásra.

Az IKV Zrt. a benyújtott pályázatokat a megfelelő szempont szerint rangsorolta. A 41 négyzetméteres első emeleti lakást 89,5, a másik, 27 négyzetméteres tetőtéri otthont pedig 49 ponttal nyerte el végül egy-egy sikeresen pályázó szegedi fiatal.

Az ide beköltöző fiataloknak kötelező előtakarékosságot is vállalniuk kell, a fizetendő lakbér viszont a piaci albérletek árának csak a töredéke.

rag

Nyitóképünk illusztráció, egy korábbi ünnepségen készült, ahol a nyertes pályázóknak Botka László polgármester átadta a szociális bérlakások papírjait.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: eredmény IKV pályázat szociális bérlakás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés