Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2020. december 6. 20:47 Forrás: pickhandball.hu

Ez nagyon-nagyon meleg volt: Veszprémi KKFT-Mol-Pick Szeged 23–25 (14–11)

Az első félidő végén még a Veszprém vezetett, de a másodikban, az utolsó percek hajrájának és Miklernek köszönhetően győztesen hagyhatta el a pályát a Szeged.

Hirdetés

Veszprémi KKFT -Mol-Pick Szeged 23–25 (14–11)
K&H férfi kézilabda liga, 16. forduló, Veszprém Aréna, zárt kapu. Vezette: Fekete, Tóth.
Veszprémi KKFT:  Borbély – Vajda 5, Tóth A., Bugyáki, Szmetán 2, Kristóf 4, Hári 4.  Csere: Fazekas 3, Seregi 1/1, Szeitl 2, Tóth M. 2.  Vezetőedző: Tombor Csaba.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Radivojevics 8/3, Kaspárek, Bombac 5, Bánhidi 4, Bodó 2, Mackovsek 1. Csere: Mikler (kapus), Henigman 1, Canellas 3, Gaber 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 4, ill. 4 perc; Hétméteres: 2/1, ill. 3/3

Az újonc Veszprémi KKFT ellen lépett pályára a Mol-Pick Szeged vasárnap délután. Abban mindenki biztos volt, hogy nem egy könnyű mérkőzés vár a kékekre, hisz már az újszegedi sportcsarnokban is megszenvedett a csapat a Veszprém ellen. Ráadásul most a Flensburg elleni BL-összecsapás fáradsága is a lábakban és a kezekben volt.

Jól indult az összecsapás, Bánhidi, Radivojevics és Bodó is gyorsan beköszönt, így máris 4-1-re vezetett a Szeged. Azonban a folytatásban sokat hibáztak a vendégek, a kihagyott helyzeteknek és az eladott labdáknak köszönhetően a félidő közepén már döntetlen volt az állás. Hiába kért időt Pastor edző, nem tudta felrázni csapatát, a 20. percben már a hazaiak vezettek két góllal. Bombacnak és Radivojevicsnek köszönhetően még egyenlített a Szeged, de az utolsó 10 percben a Veszprém 5 góljára a Szeged csak kettővel tudott válaszolni, így a félidőben 14-11 állt az eredményjelzőn.

A második félidő ott folytatódott, ahol az első véget ért, a szegedi játékosok sokat hibáztak, a Veszprém tartotta előnyét. A 46. percben már 5 góllal (21-16) is vezettek a hazaiak, ekkor kért újra időt Pastor. Úgy tűnt, sikerült felráznia csapatát, hisz gyors egymásután 3 gólt is lőttek. Az 52. percben, Canellas bombagóljának köszönhetően végre egálra hozta az eredményt a Szeged. Hogy még nehezebb legyen, 5 perccel a vége előtt Henigman piros lappal kiállították. Az 58. percben ismét egyenlő volt az eredmény, 23-23. Majd jött Mikler varázsló, aki két ziccert is megfogott. Szerencsére a másik oldalon Bombac betalált és a végén két gólos győzelmet könyvelhetett el a Mol-Pick Szeged (25-23)

Juan Carlos Pastor, a klub honlapjának nyilatkozott a mérkőzés után: Ez a mai sokkal nehezebb meccs volt, mint a szegedi, amit a Veszprém ellen játszottunk. Szeretnék gratulálni a hazai csapatnak. Jól játszanak, jól támadnak, remek munkát végeznek, és igazán gyorsak, képesek váratlan dolgot megcsinálni. Ez nekünk úgy látszik nem fekszik. Az első félidőben jól kezdtünk, el is dönthettük volna a meccset, de támadásban rengeteget rontottunk. A második félidőben komoly hátrányból álltunk fel.

Fotó: pickhandball.hu

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bajnokság férfi kézilabda MOL-Pick Szeged Veszprém
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés