Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 5. 15:12

Azonnal el kellene rendelni a téli szünetet az iskolákban a Párbeszéd szerint

Ezen kívül pedig további ötleteik is vannak az ellenzéki pártnak a járvány megfékezésére.

Hirdetés

A Párbeszéd a koronavírus-járvány megfékezését célzó új intézkedéseket javasol, így például az iskolai és óvodai téli szünet azonnali elrendelését – közölte a párt frakcióvezetője szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Szabó Tímea szerint

Orbán Viktor miniszterelnök bénultan, tétlenül nézi a koronavírus miatti napi halálesetek számának emelkedését és semmit nem csinál a helyzet javítása érdekében.

A politikus szerint további lépésekre van szükség, hogy a „karácsony ne a gyász és a szomorúság időszaka” legyen, ezért egy országgyűlési határozati javaslatban foglalták össze kezdeményezéseiket.

Ebből idézve például elmondta, hogy

a kormánynak azonnali téli szünetet kellene elrendelnie az iskolákban és az óvodákban egészen január elejéig, amikor felül lehetne vizsgálni, hogy a kieső időszakot miként lehet pótolni, akár a tanév nyári meghosszabbításával.

A kabinetnek emellett 100 százalékos táppénzt kell biztosítania a koronavírus miatt munkaképtelenné vált dolgozóknak, az államnak pedig, osztrák mintára a munkavállalók bérének 90 százalékát meg kell térítenie, hogy senkit ne kelljen elbocsátani – mondta Szabó Tímea.

A Párbeszéd emellett javasolja, hogy

az üzletekben tíz négyzetméterenként csak egy vásárló tartózkodhasson, a boltok előtti sorban állás elkerülése érdekében pedig az üzletek nyitva tartását 21 óráig, a kijárási tilalom kezdetét pedig 22 óráig tolják ki.

Szabó Tímea emellett kezdeményezte, hogy az állam rendelje el az otthoni munkavégzést, ahol lehet, a szociális dolgozók pedig, az egészségügyhöz hasonlóan kapjanak egyszeri 500 ezer forintos jutalmat.

Szabó Tímea teljes videóját itt tudja megnézni:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 fertőzés iskola iskolabezárás járvány járványkezelés koronavírus Orbán Viktor Orbán-kormány Párbeszéd Szabó Tímea téli szünet vírus bolt boltzár vásárlás vásárlási korlátozás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés