Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 5. 12:05

Leállítja a kormány a pedagógusok tesztelését Juhász Tünde kormánymegbízott levele szerint

A Facebookon kering egy levél, miszerint Csongrád-Csanád megyében már tájékoztatták is az intézményvezetőket arról, hogy leáll a tömeges tesztelés.

Hirdetés

A momentumos Nemes Balázs tett közzé Facebook-oldalán egy meglehetősen rossz felbontású képet egy hivatalos levélről, ami szerint Juhász Tünde kormánymegbízott, a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal vezetője pénteken arról tájékoztatta az intézményvezetőket, hogy

az operatív törzs döntétse alapján „a köznevelési és a szakképző intézményekben dolgozók koronavírus kimutatására alkalmas tesztelése egyelőre leállításra kerül”.

Ilyen szépen volt megfogalmazva, szó szerint.

Mindez már csak azért is különösen érdekes, mert az operatív törzs december elsejei, keddi sajtótájékoztatóján még arról beszéltek, hogy folytatják a pedagógusok tömeges gyorstesztelését, és az államigazgatás ügyfélszolgálati dolgozóit is bevonják az önkéntes mintavételekbe. Akkor György István, a Miniszterelnökség államtitkára arról is beszélt, hogy az oktatási, egészségügyi és szociális intézményekben a múlt héten lezárult a csoportos gyorstesztelés első köre. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy az operatív törzs nagyobb részvételi arányra számított, mint milyen végül volt.

A tájékoztatóból akkor az is kiderült, hogy több mint ezer csapat tízezernél is több helyszínen tesztelt, és 181 ezer 506-an teszteltették magukat. A pozitivitás ezeken a teszteken alacsony volt, a tesztelteknek mindössze a 2,44 százaléka, 4436 fő lett pozitív.

Hogy mindezek után most miért állítják le viszonylag hirtelennek tűnő módon a pedagógusok tesztelését, nem tudjuk, de igyekszünk megtudni.

(Nyitókép: bölcsődei dolgozókat tesztelnek Szegeden. Fotó: MTI/Rosta Tibor)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal fertőzés járvány járványkezelés Juhász Tünde koronavírus pedagógus teszt vírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés