Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Ez a világjárvány egy lecke az emberiségnek, hogy készüljön fel ennél sokkal rosszabbra is: Duda Ernő és Falus Ferenc a Szeged Podcast tizennyolcadik adásában!
Szegeden 2020. december 4. 22:15

Ez a világjárvány egy lecke az emberiségnek, hogy készüljön fel ennél sokkal rosszabbra is: Duda Ernő és Falus Ferenc a Szeged Podcast tizennyolcadik adásában!

Gedzo és Kovács M. Norbert két elismert szakemberrel beszélgetett a koronavírus-járvány jelenlegi állásáról heti podcast-sorozatunk aktuális adásában.

Hirdetés

Orbán Viktor csütörtökön bejelentette, hogy hétfőn döntések várhatók azzal kapcsolatosan, hogy miként élhetjük majd az életünket a koronavírus-világjárvány miatt a következő időszakban, amibe az év végi ünnepi időszak is beletartozik. Ennek apropóján indokoltnak éreztük, hogy megkérdezzünk két elismert szakembert a járvány jelenlegi állásáról.

Duda Ernő virológus és immunológus professzorral, valamint Falus Ferenc korábbi tiszti főorvossal beszélgettünk arról, hogy mi olvasható ki a jelenlegi számokból, egyáltalán mennyit érnek a naponta nyilvánosságra hozott adatok, mi okozhatta, hogy az elmúlt időszakban nagyon sokat romlott a magyarországi járványhelyzet, hibázott-e a kormány, és ha igen, miben, jelent-e komoly kockázatot, hogy nem zárták be az óvodákat és az általános iskolákat, és hogy milyen viselkedési normákat javasolnak a szakemberek az ünnepi időszakra, amikor a családok találkozni szeretnének majd egymással. Érdemes lenne-e az ünnepekre enyhíteni a korlátozásokon, mekkora bajt okozhat később egy átbulizott szilveszter este? Ezek a kérdések mind szóba kerültek.

Szeged Podcast · Szeged Podcast 018 · 2020.12.04.

Mindezek mellett pedig a fejlesztés és engedélyezés alatt álló vakcinákról is hosszan beszélgettünk, amiktől sokan a megváltást várják. De vajon tényleg remélhetjük-e ezektől, hogy a hatásukra újra visszaállhat az élet a régi kerékvágásba, egyáltalán mennyire bízhatunk meg a különböző, kínai, orosz, amerikai és egyéb fejlesztésű oltóanyagokban?

A téma sokrétűsége és összetettsége miatt a Szeged Podcast eddigi egyik leghosszabb, több mint másfél órás adását rögzítettük, amiben Duda Ernő és Falus Ferenc igyekezett segíteni abban, hogy tisztábban lássuk a közelmúltat, a jelenünket és a közeljövőnket a világjárvány szempontjából.

Hallgassa, aki úgy érzi!

kmn

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség BioNTech covid-19 Duda Ernő Falus Ferenc fertőzés Gedzo járvány járványkezelés karácsony karantén kijárási korlátozás korlátozás koronavírus Kovács M. Norbert oltóanyag Orbán Viktor Orbán-kormány Pfizer statisztika Szilveszter vakcina világjárvány vírus podcast Szeged Podcast
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés