Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 4. 18:44

Az EU bankja 58 milliárdot ad Magyarországnak a járvány elleni védekezésre

Jelentős összeg érkezik Magyarországra az Európai Unióból, és az utóbbi hetekben rettenetes nyomás alatt álló hazai egészségügy lesz a kedvezményezettje.

Hirdetés

A Pénzügyminisztérium 58,2 milliárd forintos hitelmegállapodást írt alá pénteken az Európai Beruházási Bankkal. A kölcsön célja, hogy támogatást nyújtson a magyarországi egészségügynek a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

A hitel támogatást nyújt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ számára, továbbá fedezi a koronavírussal kapcsolatos egészségügyi felszerelések, védőeszközök és mobilegységek beszerzését, valamint egy vészhelyzeti konténerkórház felépítését.

Ezen felül 600 millió eurót irányoztak elő azoknak az európai vállalatoknak a támogatására, akik a koronavírus elleni vakcinák, kezelések és diagnosztikai módszerek fejlesztésén dolgoznak.

Éppen a megállapodás aláírásának napján, pénteken beszélt arról Orbán Viktor miniszterelnök, hogy lennének előnyei az unióból történő kilépésnek, hiszen az Egyesült Királyság például elsőként jutott hozzá a Pfizer vakcinához.

Úgy látszik, azért mégis vannak előnyei Magyarország uniós tagságának.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Állami Egészségügyi Ellátó Központ egészségügy Európai Unió hitel járvány járványkezelés Orbán Viktor támogatás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés