Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. december 4. 18:28

Nem hagyták magukra karácsonykor Asztalosékat

Sokat segít, aki többször segít. A Petőfitelepen élő Asztalos-család háza tavaly áprilisban gyulladt fel, és vált lakhatatlanná. Azóta az IKV biztosította újszegedi ideiglenes otthonukban várják, hogy rendeződjön ingatlanuk sorsa. Karácsony előtt megint érkezett hozzájuk segítség.

Hirdetés

A négygyerekes családnál elkél a segítség. Különösen azok után, hogy másfél éve leégett az otthonuk. A városrész önkormányzati képviselője, Szénási Róbert és a Petőfi-telepi Művelődési Ház munkatársa, Kőházi Edina vitt nekik pénteken kora este ajándékot – nem először.

Az ajándékok egy része Szeged amerikai testvérvárosának, Toledónak köszönhető. A másik felét a petőfitelepiek adták össze.

Asztalosék jelenlegi újszegedi otthonában a hírportálunknak nyilatkozó Szénási Róbert elmondta, hogy az elmúlt években az Asztalos-család, és annak négy gyermeke vendége volt a városháza dísztermében rendezett „Toledói karácsonynak”.

Vagyis annak az ünnepségnek, amelyen a tengerentúli testvérváros ajándékait adták át a rászoruló helyi családoknak. A tavaly és tavalyelőtt rendezett városházi ünnepséget a járványhelyzet miatt az idén nem lehet megtartani. Ez magyarázza, hogy az ajándék az idén házhoz érkezett és érkezik.

Mint Szénási Róbert fogalmazott: ügyeltek arra, hogy személyre szabott ajándékot kézbesítenek az Asztalos-család gyerekeinek, akik örömmel fogadták a péntek esti látogatókat.

A család helyzete a sok segítség ellenére sem könnyű – tudtuk meg. A leégett ingatlanról időközben megállapították, hogy olyan mértékben megsérült, ami lehetetlenné tesz a helyreállítását. Ez azért is rossz hír számukra, mert a városrész több építőipari vállalkozása felajánlotta, hogy építőanyagokkal, valamint ingyenes élőmunkával segítenek újjáépíteni az otthonukat.

Az új ingatlan kialakítása ezért is csúszik, ám az IKV biztosította újszegedi lakásban addig is otthonra lelt az Asztalos-családk. A mostani ajándék pedig talán némi vigasszal is szolgálhat.

B.P.

Fotók: Szabó Luca

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány ajándék jótékonyság karácsony Petőfi-telepi Művelődési Ház Szénási Róbert Toledo
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés