Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 4. 11:42

Deutsch Tamás bocsánatot kért Manfred Webertől, és azt kéri, ne zárják ki

Ez nem a Fidesz európai uniós politikusainak a hete, a Szájer-ügy mellett ugyan eltörpül a Deutsch-ügy, de azért ez is figyelemreméltó.

Hirdetés

Levélben kért bocsánatot Manfered Webertől Deutsch Tamás, amiatt, hogy a Gestapóhoz hasonlította az Európai Néppárt frakcióvezetőjét. Csongrád-Csanád megye díszpolgára azt szeretné most elérni, hogy ne rakják ki a néppárti frakcióból, ha már bocsánatot kért.

„A magyar sajtóban megjelent, november 25-i interjúm után felmerült vádakat – amelyek szerint én Frakcióvezető urat a Gestapóhoz és a magyar kommunista titkosrendőrséghez, az ÁVO-hoz hasonlítottam volna – a Frakcióvezető úrnak az interjút követő napon küldött levelemben azonnal tisztáztam” – írta Deutsch.

A fideszes EP-képviselő telefonon is beszélt Weberrel, aki állítólag elfogadta a bocsánatkérést.

Érdekesség, hogy Deutsch úgy fogalmaz „hasonlította volna”, tehát nyíltan nem ismeri el a hibáját.

Webernek arra a megjegyzésére, hogy Orbán Viktornak nem kell tartania a jogállami szabályoktól, ha Magyarországon függetlenek a bíróságok és szabad a média, Deutsch azt mondta: a Gestapo és az ÁVO jelszava volt az, hogy ha nincs takargatnivalód, akkor nem kell félned.

Mindenki döntse el, hogy Deutsch megjegyzése egyértelmű hasonlítás, vagy csak „hasonlította volna”.

Komoly bajban lehet a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja, hogy a mindig magabiztos Deutsch Tamás most nyilvános bocsánatkérésre kényszerült. Hogy is szokta mondani Deutsch Tamás?

Ennyi.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Deutsch Tamás Európai Néppárt Európai Parlament Manfred Weber
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés