Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 4. 10:35

Ceglédi Zoltán: Ideje letenni a fegyvert, miniszterelnök úr!

Eddig is magunkat lövöldöztük lábon. Már a lengyelek sem tartanak velünk. Migránsokról meg eddig se volt szó.

Hirdetés

Csütörtök estére világos lett: az EU hétéves költségvetését, valamint a koronavírus-intézkedések gazdasági károkozását ellensúlyozó mentőcsomagot már Lengyelország is kész megszavazni. Az eddigi 25–2 állás 26–1-re módosult.

Immár csak Orbán Viktor fekszik keresztbe egy kontinens életének.

Lengyelország miniszterelnök-helyettese, Jarosław Gowin ugyanis csütörtökön este hírül adta, hogy visszavonják a vétót, amennyiben egy jogilag kötelező érvényű értelmező anyag születik a jogállamisági mechanizmus szövegéhez.

Ez igen rossz hír a magyar miniszterelnöknek. Nemcsak azért, mert utolsó szövetségese-bűntársa (a zsarolás okán utóbbi jelző sem túlzás) farolhat ki mellőle, hanem az indok miatt is. A jogállamiság kapcsán ugyanis nehéz lesz úgy értelmezési keretet adni, hogy azt innen egy Lőrinc-könyök, onnan egy Polt-térd ne szakítsa át. Magyarország ma nem jogállam és pont. Ha az EU komolyan gondolja, hogy ezt immár számon is kéri és szankcionálja, akkor a kormányfő legfeljebb abban bízhat (a csigalassú uniós gépezetet ismerve nem alap nélkül), hogy a 2022-es országgyűlési választásokig nem ég a körmére egyetlen korrupciós ügy sem.

Akárhogy is, fényévekre vagyunk már a pár éve még büszkén hirdetett „Európa erős embere” imázstól.

Az Európai Bíróság főtanácsnoka a magyar keresettel szemben foglalt állást a Sargentini-jelentésről szóló beadvány kapcsán. A Néppártból egyre jobban kiáll a Fidesz rúdja, a pártcsalád mellett külön a frakcióban is megorroltak a gestapozó Deutsch Tamásra. Valószínűleg ő az első politikus az EP történetében, akinek a kizárásáért aláírást gyűjtenek saját frakciójának tagjai. A Szájer-buli már eleve leszedte a legfontosabb brüsszeli fideszest, és súlyos pártpolitikai válságot okozott idehaza. Eközben Nagy János földügyekért felelős helyettes államtitkárt bilincsben vitték el korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt. Az állami tévéből sorra jönnek ki a megdöbbentő infók, hangfelvétel is, arról, miért is emlegetik egyre többen „Phenjan-1” néven ezt az adót.

Ja, és Demeter Szilárd gázkamrázó irománya is ezen a héten esett meg.

Miniszterelnök úr! Szavazzák már meg azt a nyomorult költségvetést és helyreállítási pénzt! Ezt a böllenkedést engedje most el! Láthatóan nem bír el a feladattal egyedül a koronavírus idején – na ja, nem kellett volna a fene nagy pozícióféltésben minden épkézláb embert elmarni a kormányzás környékéről!

  • Mit gondol, a jelenlegi nemzetközi helyzetben, az új amerikai vezetéssel és az épp felkeményedő EU-val Szijjártó külügyér fogja megtalálni a hangot, vagy mégis jobb lett volna egy Martonyi János 2.0-t, egye fene, akár a mégiscsak atlantista Németh Zsoltot erre a posztra tenni?
  • Kásler Maszktagadó Miklós szervezi meg jobban az oktatást, vagy mégsem kellett volna Pokorni Zoltánt felzavarni a hegyre?
  • Ember, hát a humán csúcstárcától az egészségügyet járvány közepén átrakta a belügyhöz, mi ez, ha nem a kormányzás kudarca?
  • Meg Gulyás Fertőzzük Egymást Nyugodtan Gergely, akinek minden sajtótájékoztatója egy kommunikációs halálugrás? És ez még csak a duma, azt meg aztán végképp nem látni, hogy elődjéhez, Lázár Jánoshoz hasonlóan még működtetne is bármit a végrehajtásban.

Miniszterelnök úr, szavazzák meg ezt a rohadt költségvetést!

Szövetségese már nulla, de ha tovább erőlködik, ellensége lesz kéttucatnyi. Itt vagyunk egy járványválság közepén, mindenki szeretne túlélni, felépülni, nem csak a fizikai egészséget, de a mentális és gazdasági állapotot illetően is. Ehhez kellene az uniós pénz. Itthon is.

És ennek rohadtul nincs köze Soros Györgyhöz. Mindenki röhög már ezen a hülyeségen. Pláne nincs köze a migránusokhoz. Felejtse el, nincs ilyen a költségvetésben. Az úgynevezett „uniós LMBT-lobbit” meg gondolom a brüsszeli pókember akciója után most úgysem fogják egy darabig emlegetni.

Szavazzák meg, indítsuk már újra az életünket! Fegyvert le, malteroskanalat fel. Teljhatalmuk van, és ha nem vétóznak, egy valag pénzt is küld ide az EU. Építsenek végre országot belőle!

Ceglédi Zoltán

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ceglédi Zoltán Európai Parlament Európai Unió jegyzet költségvetés Lengyelország Mateusz Morawiecki Orbán Viktor vélemény vétó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés