Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 4. 02:55

Moszkvában elkezdik a tömeges oltást

Az oltásra első körben a pedagógusok, egészségügyi dolgozók és a szociális munkások jelentkezhetnek.

Hirdetés
Hirdetés

Moszkvában pénteken megkezdődik a koronavírus elleni tömeges védőoltás beadása, amire aznaptól lehet online feliratkozni

– közölte Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere csütörtöki blogbejegyzésében.

Szobjanyin szerint Moszkvában megteremtették a vakcinációhoz szükséges technológiai és szervezeti láncolatot. Az oltóállomásokat orvosi hűtőszekrényekkel szerelték fel, személyzetüket kiképezték, megszervezték a hűtött oltóanyag szállításának feltételeit.

Az oltásra való jelentkezés lehetőségét a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók előtt nyitották meg, függetlenül attól, hogy ki az őket alkalmazó intézmény tulajdonosa, valamint a szociális munkások előtt. A polgármester ígérete szerint a hatóságok hamarosan tovább bővítik majd a listát.

Vlagyimir Jefimov, az orosz főváros polgármester-helyettese a Rosszija 24 hírtelevíziónak nyilatkozva arról beszélt, hogy 

Moszkva vezetése arra számít, hogy a járványhelyzet miatt bevezetett korlátozások nagy részét a jövő év közepe táján lehet majd feloldani.

Orosz számok

Oroszországban az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 28 ezer 145-tel 2 millió 375 ezer 546-ra emelkedett a csütörtökön közölt hivatalos adatok szerint, ez a napi szám új rekord. A terjedés mértéke 1,2 százalékos, az új esetek 21,3 százaléka tünetmentes.

Az aktív esetek száma 474 ezer 88, a halálos áldozatoké 554-gyel 41 ezer 607-re, a felépülteké pedig 29 ezer 502-vel 1 millió 859 ezer 851-re emelkedett.

Az országban a járvány kezdete óta több mint 77,6 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 474 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával mintegy 510 ezer 605 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: betegség covid-19 fertőzés járvány koronavírus Moszkva Oroszország statisztika vakcina világjárvány vírus oltás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés