Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • A Flensburgtól is kikapott a Szeged a BL-ben: Flensburg-Handewitt–MOL-Pick Szeged 26–24 (11–10)
Ziccer 2020. december 3. 20:37

A Flensburgtól is kikapott a Szeged a BL-ben: Flensburg-Handewitt–MOL-Pick Szeged 26–24 (11–10)

Négy vereség és egyetlen győzelem eddig a mérlege a MOL-Pick Szegednek az idei Bajnokok Ligájában. A Flensburgot egyébként sem gyakran szokták legyőzni a kékek.

Hirdetés

A MOL-Pick Szeged 26-24-re kikapott a német Flensburg Handewitt otthonban a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában, csütörtökön.

A szegediek keretéből ezúttal Jonas Källman, Stefan Sigurmannsson, Mario Sostaric, Martin Stranovsky, Luka Stapancic és Dmitrij Zsitnyikov hiányzott betegség, illetve sérülés miatt.

Pontosabb játékkal kezdtek a hazaiak, és amikor a 13. percben már 6–3-ra vezettek, Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedző időt kért. A Szeged hatékony védekezéssel négy perc alatt egyenlített, majd a Flensburg időkérése után, a találkozó során először a vezetést is átvette. Ezután ismét a németek percei következtek (11–8), és előnyükből egy gólt megőriztek a szünetig.

A második félidő elején is a Flensburg teljesített jobban, ráadásul a Szeged azonnali piros lap miatt elveszítette szlovén balátlövőjét, Nik Henigmant. A remek védekezésre és kapusteljesítményre alapozó Flensburg a 43. percben már öt góllal jobban állt, és vezetését magabiztosan őrizte a meccs végéig, bár az utolsó három gólt a szegediek dobták.

A mezőny legeredményesebb játékosa hazai részről Göran Sögard Johannessen, a Szegedből pedig Bodó Richárd és Bogdan Radivojevic volt, egyaránt hat góllal.

A két csapat hetedik egymás elleni mérkőzésén egy szegedi siker és egy döntetlen mellett ötödször nyert a Flensburg.

Az egy győzelemmel és négy vereséggel álló MOL-Pick Szeged jövő szerdán a fehérorosz Meskov Breszt csapatát fogadja, míg a hat sikerrel, egy döntetlennel és egy vereséggel rendelkező Telekom Veszprém egy nappal később a Barcelona vendége lesz a BL csoportkörében.

Flensburg-Handewitt–MOL-Pick Szeged 26–24 (11–10)
Flensburg, játékvezetők: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok).
Flensburg: Bergerud, Buric (kapusok), Golla 1, Hald Jensen 1, Svan 2, Wanne, Joendal 3, Steinhauser 3 (3), Heinl 1, Mensah Larsen, Sögard Johannessen 6, Gottfridsson 5, Holpert, Semper 2, Sikosek Pelko, Röd 2. Edző: Maik Machulla.
Szeged: Alilovic, Mikler (kapusok), Rea, Bodó 6, Kecskés 1, Canellas 3, Henigman 1, Radivojevic 6 (1), Gaber, Bánhidi 4, Kasparek 1, Bajusz, Bombac 1, Rosta, Mackovsek 1. Edző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 3/4, ill. 1/1.

(fotó: Ingrid Anderson-Jensen, forrás: pickhandball.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda járvány Juan Carlos Pastor kézilabda koronavírus MOL-Pick Szeged SG Flensburg-Handewitt
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés