Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 3. 18:44

Deutsch Tamás politikai tőkéje és hitelessége – Bódi György olvasói levele


Hirdetés

Szájer József zengzetes, világra szóló brüsszeli botrányának árnyékában „szerényen” húzódik meg az Európai Néppárt (EPP) harminc képviselőjének indítványa, miszerint zárják ki a pártcsalád tagjai közül Deutsch Tamást, a Fidesz képviselőjét. Miután Deutsch Tamást 2012-ben az akkor még Csongrád megye díszpolgárává választották, engem érdekel ennek a fontos embernek a sorsa.

Ha már itt tartunk: megnéztem Csongrád megye díszpolgárainak névsorát, vannak közöttük általam is nagyra tartott személyiségek, például az a Lukács János dandártábornok, aki több mint másfél évtizeden keresztül volt Csongrád megye rendőr-főkapitánya, és valóban elévülhetetlen érdemei vannak a megye közbiztonságának eredményeiben. De nem látom közöttük például Trogmayer Ottót, akinek köszönhető az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark ötlete és létrehozása – pedig ez a hely a keresztény-nemzeti kurzus kedvelt rendezvényhelye. De hát mint tudjuk, Trogmayer Ottó egy szabadon gondolkodó, kreatív, szókimondó, nagy formátumú személyiség volt – ezért is kapta meg Szeged díszpolgári címét, és az előbb említett történelmi emlékpark mégsem a városé, hanem az egész megyéé...

Tessék mondani, Deutsch Tamás mit alkotott Csongrád megyéért?

Deutsch Tamás politikai tőkéje egyetlen eseményből táplálkozik: 376 embert vett őrizetbe a csehszlovák rendőrség 1989 augusztusában, mert tiltakoztak a prágai tavasz leverése miatt és szabadságot követeltek. Két nappal később mindenkit elengedtek, csak két magyar, Kerényi György és Deutsch Tamás várta büntetését. Több mint egy hétig tartó előzetes letartóztatás után szabadultak 1989. augusztus 29-én. Tegyük hozzá a hírhez, hogy az akkori külügyminiszter, Horn Gyula nagyon hathatós közreműködésének köszönhetően, bár ezt sokan szeretnék kiírni a történelemből.

Deutsch Tamás most is ezzel érvel:

„Harminc évvel ezelőtt a kommunisták Prágában bezártak, most pedig Brüsszelben egyesek kizárnának. Ilyen, ha az ember kiáll a szabadságért és a hazájáért. Amennyiben valóban létezik ilyen kizárási kezdeményezés, akkor az viccnek is durva és tökéletesen megmutatja, miért kell minden eszközzel elutasítani a készülő büntetőmechanizmust. Ugyanazt akarják ugyanis csinálni majd Magyarország ellen, amit most néhányan ellenem terveznek. Politikai okokból büntetnének.”

Tehát ez az a politikai tőke, amiből ő él már több mint harminc éve.

Mert arra nem hivatkozhat, hogy az első Fidesz-kormány idején kedvéért bevezették az alkotmányjogilag nem létező „leendő miniszter” titulust, mert diplomájának hiánya miatt Orbán Viktor csak jelölte ifjúsági- és sportminiszternek, majd a diploma megszerzése után nevezte ki a köztársasági elnök.

Arra sem hivatkozhat, hogy minisztersége utolsó időszakában megvásárolta azt a négymilliárd forint értékű beléptető kapu rendszert, amit soha nem használtak, azóta is ott porosodik valahol, de valakik jól meggazdagodtak belőle.

Ez a módi azóta sem változott: vegyünk 16 ezer lélegeztető gépet a világpiaci ár háromszorosáért, amiből használatba állítunk körülbelül négyezret, a többi lezsírozva valahol, soha nem lesz rá kezelő-személyzet, de valakik nagyon jól jártak ezen az ügyleten...

Azóta Deutsch legfeljebb trágár hangvételű nyilatkozataival hívta fel magára a figyelmet, de ezekkel nem biztos, hogy gazdagította politikai tőkéjét.

De miért is akarják ezek a Soros-bérenc, valójában liberális néppárti politikusok kizárni az EPP-ből? Mert Manfreed Weber, az EPP frakcióvezetője azt mondta Orbán Viktornak az EP következő hétéves költségvetésének és a koronavírus segélycsomag vitájában, hogy „ha azt állítod, hogy az igazságszolgáltatás független és a média szabad, akkor nincs félni valód. Kérlek, add beleegyezésedet a megállapodásokhoz.” Ezzel is utalva arra, hogy ha így van, akkor Magyarországnak nincs félnivalója a jogállamisághoz kötött feltételrendszertől. Weber ezen szavait Deutsch a Gestapóhoz és az ávóhoz hasonlította, mert azok használták ezeket a kifejezéseket. No, ez ütötte ki a biztosítékot a néppárti képviselőknél, és kezdeményezik Deutsch kizárását.

Szeret szerepelni és megmondani. Most Szájer József vállalhatatlan botránya kapcsán is tudott nagyot nyilatkozni:

„Engedjék meg, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba. Ma Magyarországon a Fidesz az a párt, aki nem kíván senkinek a hálószobájában kutakodni, aki mindenkinek meg akarja védeni a személyes élete szabad alakításával kapcsolatos döntését, és a baloldali pártok azok, akik agresszíven, a maguk ideológiai meggyőződését életvezetési tanácsokként rá akarják erőltetni olyan magyar polgárokra, akik nem a baloldal ideológiai elképzelései szerint akarnák a személyes életüket élni.”

Mondta, mindezt a napokban az ATV-nek adott mintegy 12 perces nyilatkozatában, azzal indokolva ezen véleményét, hogy Magyarországot akarja megvédeni a támadásoktól. Előtte még belerúgott egyet Donald Tuskba, az EP elnökébe, aki a tavasszal – szerinte – Magyarországot támadta. Szerintem Orbán Viktort támadta, de hát a Fidesz értelmezése szerint Orbán Viktor egyenlő Magyarországgal. Amikor a riporter Szájer József cselekedetéről kérdezte, csak azt mantrázta, hogy Szájer József helyes döntést hozott, mármint azután, hogy „félrelépése” nyilvánosságra került. Magáról az esetről Deutsch Tamásnak nem volt mondanivalója, csak Szájer utólagos döntéséről. És hát természetesen kaptak a nyilatkozatban hideget-meleget, a kárörvendő, vérengző baloldaliak...

Én mintha másképpen ismerném a mai magyar valóságot.

  • Mintha a Fidesz kezdeményezésére írták volna bele Szájer József életművébe, az Alaptörvénybe, hogy a házaspárt két fő alkotja: egy férfi (apa) és egy nő (anya).
  • Mintha a Fidesz-miniszter kezdeményezte volna, hogy az egyneműek csak akkor fogadhatnak örökbe gyereket, ha már nem találnak az egész országban rendes, férfi–nő családot, majd egyedülálló örökbefogadót.
  • Mintha a Fidesz aktivistái zavarnák meg évek óta a melegfelvonulásokat, Dúró Dórával és társaival együtt,
  • mintha az önmagát „megátalkodott Orbán hívőként” emlegető Demeter Szilárd írta volna Európáról, hogy az Soros mai gázkamrája.

Szerintem ez a Fidesz, és nem az, amiről Deutsch halandzsál. Egy igazi bolsevik típusú párt, ahol a központ, illetve egyetlen ember akarata igazgatja a pártot – lásd az Oroszországi Szociáldemokrata Párt II. kongresszusát, ahol Lenin javaslatára elfogadták a demokratikus centralizmust fő szervező elvként, amelyben kimondták a központi határozatok kötelező voltát.

Hol van már a sokszínű Fidesz, és hol van már a hamvas, sármos Deutsch Tamás?

A Fidesz ma az egymást túlteljesítő, hitbuzgó orbánisták pártja, ahol egyre gyakrabban csúszik a gépezetbe hiba. Mert ebben a pártban is emberek vannak, értékekkel és gyarlóságokkal, és mostanában mintha ezek a gyarlóságok kerülnének túlsúlyba!

A kérdés csak az, hogy ezt a választópolgárok mikor veszik észre?!

Bódi György
egy kárörvendő, vérengző baloldali
egykori KISZ- és MSZMP-vezető
(hogy megkönnyítsem a fideszes nyomozóbrigád munkáját)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bódi György Deutsch Tamás Európai Néppárt Fidesz Manfred Weber olvasói levél
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés