Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. december 3. 17:53

Harmincan nyújtották karjukat a színházban, hogy betegeken segítsenek

Képriport
Egymás után szervezi jótékonysági akcióit a szegedi színház: tegnap a Mikuláscsomagokat vitték el a szegedi gyermekotthon kis lakóinak, ma helyszíni véradással segítettek a rászorulókon, holnap pedig a vásárhelyi gyermekotthonban élő apróságoknak visznek ajándékokat.

Hirdetés

Harmincnál is többen jelentkeztek arra a kihelyezett véradásra, amit a Szegedi Nemzeti Színház aulájában szerveztek. Délután színészek, műszakiak, háttérmunkások nyújtották a karjukat, hogy másokon segítsenek, életeket mentsenek.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

– Szegeden először adok vért, de egyébként már többször segítettem ilyen módon a rászoruló embereknek – mondta az 1984 főszereplője, Rétfalvi Tamás, aki azt is hozzá tette, nagy könnyebbség, hogy a regionális vérellátó munkatársai eljöttek a színházba, így a próbák után sokaknak van lehetősége vért adni.
Akadt, aki a TAJ-kártyáját felejtette otthon, de mivel ez elengedhetetlen kelléke a véradásnak, inkább hazaszaladt érte, nehogy kimaradjon a jótékonysági akcióból.

– Most először szerveztünk helyszíni véradást.  A színház elsősorban a mentális egészség karbantartása szempontjából tudja támogatni a nézőit, de ebben a járványügyi helyzetben szerettünk volna másképpen is segíteni a munkatársainknak, a nézőinknek és azoknak, a betegeknek, akik most kórházban vannak azzal, hogy vért adunk – mondta Barnák László főigazgató.

Ma délután nemcsak a színház társulatának tagjai – művészek és háttérmunkások – adtak vért, hanem eljöttek a partnerintézményekből is, többek között a Kövér Béla Bábszínház munkatársai közül is többen csatlakoztak az akcióhoz.

– Szeretnénk jó példával elöl járni, hiszen a szolidaritás a vészhelyzet idején a szokottnál is sokkal fontosabb – mondta főigazgató.

Szerette volna délután a karját nyújtani Szilágyi Annamária színművésznő is, aki rendszeresen, elsősorban irányított véradásokon, vesz részt, ám végül szomorúan vette tudomásul, most nem adhatott vért.

– Mindenkinek ajánlom, aki csak teheti, nyújtsa a karját, és segítsen a beteg embereken, hiszen ez nem kerül semmibe – mondta.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Barnák László Kövér Béla Bábszínház Rétfalvi Tamás Szegedi Nemzeti Színház Szilágyi Annamária véradás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés