Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Ritka méretű kommunikációs összeomlás tanúi vagyunk – mondta el Lakner Zoltán a Szájer-ügy kapcsán
Szegeden 2020. december 3. 15:28 Forrás: Szeged Televízió

Ritka méretű kommunikációs összeomlás tanúi vagyunk – mondta el Lakner Zoltán a Szájer-ügy kapcsán

A Fideszen nem sokat segít, hogy botránya nyilvánosságra kerülése után Szájer József kilépett a pártból – fogalmazott Lakner Zoltán a Téma című műsorban Balogh Judit kérdésére.

Hirdetés

A politológus a vele folytatott beszélgetésben egyebek mellett úgy fogalmazott, hogy szinte össze sem lehet számolni, hány kommunikációs hibát követett el a Fidesz a Szájer-ügy kipattanása óta eltelt rövid időben. Ritka méretű kommunikációs összeomlás tanúi vagyunk – tette hozzá Lakner Zoltán.

Példaként említette, hogy Varga Judit igazságügy-miniszter annyit sem volt képes mondani az őt faggató telexes újságírónak, hogy a Brüsszellel az EU-költségvetéséről folytatott vitát nem befolyásolja a Szájer-ügy.

A vele készült beszélgetésben emlékezetett arra, hogy Orbán Viktor ugyanazokat a paneleket ismételgeti most Szájer József kapcsán, mint egy éve, amikor kirobbant Borkai Zsolt, fideszes politikus szexbotránya.

Lakner teljesen érthetetlennek nevezte, miért gondolhatta napokig a Fidesz vezérkara, hogy a lemondását a múlt hát pénteken bejelentő Szájer József botránya nem fog kiderülni. Balogh Judit műsorvezető kérdésére úgy válaszolt: nem tudni, korszakhatár lesz-e Szájer bukása, aki messze a legfajsúlyosabb politikusa volt a Fidesznek az Európai Parlamentben, és aki nélkül még sokkal nehezebb lesz megvívni a költségvetésről szóló harcot, mint vele.

Ahogyan a Borkai-botrány, úgy a Szájer-botrány is nagyot ütött a Fideszen – vélekedett a politológus. Ahogyan a korábbiból, ebből az ütésből sem lesz egyszerű felállni a kormánypártnak.  

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Lakner Zoltán Szájer József Szeged Televízió Balogh Judit Belgium Brüsszel EP Európai Parlament Fidesz Téma
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés