Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Az ellenzéki pártok nemcsak beérték, hanem lehagyták a Fideszt a közvélemény-kutató szerint – Závecz Tibor beszélt erről a Témában
Szegeden 2020. december 3. 14:24

Az ellenzéki pártok nemcsak beérték, hanem lehagyták a Fideszt a közvélemény-kutató szerint – Závecz Tibor beszélt erről a Témában

Megtörtént az, amire emberemlékezet óta nem volt példa. Az ellenzéki pártok népszerűségben már verik a Fideszt. Hogy mindez mit jelent, és hogyan értékelhető, arról az egyik legnagyobb hazai közvélemény-kutató, a Závecz Research vezetője beszélt.

Hirdetés

A Fidesz népszerűsége jelenleg 31 százalék – ismertette a legfrissebb felmérések eredményét a Téma című műsorban Balogh Judit hírigazgató, aki Závecz Tiborral beszélgetett a politikai pártok elfogadottságáról, és mindarról, ami e mögött lehet.

A Závecz Research vezetőjével folyatott beszélgetésből kiderült, hogy amennyiben összeadjuk az ellenzéki pártok népszerűségi számait, akkor 34 százalékra mérhetjük őket.

Noha ennek kapcsán Závecz Tibor elmondta, hogy jelentéktelen a különbség, mégis hozzátette:

nagyon régen fordult elő, hogy ne a jelenlegi kormánypárt vezette volna a népszerűségi listát.

A műsorban elhangzott beszélgetésből az is kiderül, hogy hullámzó a Fidesz népszerűsége. A kormánypárt 31 százalékos támogatottsággal futott neki a koronavírus-járvány első hullámának, és 36 százalékra javította eredményét. Ez az utóbbi hónapokban mérséklődött ismét 31 százalékra.

Lemorzsolódásnak nevezte a jelenséget Závecz Tibor a Balogh Judittal folytatott beszélgetésben, és annak a véleményének adott hangot, hogy a Szájer-ügy miatt nagy valószínűséggel a lemorzsolódás növekedhet, miközben az ellenzéki pártok növelhetik támogatottságukat.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: közvélemény-kutatás Szeged Televízió Téma Závecz Tibor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés