Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. december 3. 10:02 Forrás: Szegedi Vadaspark

Grafit lett a neve a Vadaspark kis pingvinjének, aki már ismerkedik társaival

A hagyományok szerint a Szegedi Vadaspark újszülött állatainak a látogatók adhatnak nevet. Ezt történt az augusztusban született kis pingvin esetében is, akinek neve Grafit lett. A kis fióka most kezd ismerkedni a csapat többi tagjával a kifutóban.

Hirdetés

A nyár végén kikelt kis pingvint eddig nem a szülei, hanem a gondozók nevelték, etették. Erre azért volt szükség, mert az állatkerti pingvintartás során nagyon fontos, hogy ismerjék a szakemberek, melyik egyed mennyit eszik. Emellett így azt is tudják biztosítani, hogy a megfelelő mennyiségű vitamint és sótablettát megkapja.

A Vadaspark látogatói között mindig nagyon népszerűek a névadások, rengeteg állat kapta már így a nevét. Az állatkert mindig egyedi és jól hangzó neveket vár, nem pedig a népszerű mesehősökét, pedig általában a beérkezett javaslatok fele ilyen.

A kis pingvint végül, Pogacsics Adrienn javaslata alapján, Grafitnak hívják majd.

Most eljött az az idő is, hogy a fióka a kifutóba kerüljön és megismerkedjen és összeszokjon társaival. Az első lépéseit természetesen folyamatosan követik a gondozói. Ezt a folyamatot most sajnos a látogatók nem követhetik figyelemmel, hisz a járvány miatt zárva van az állatkert.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: névadás pingvin Szegedi Vadaspark
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés