Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Karácsony? Jövő héten dönt róla a kormány; drágul az autópálya-matrica; több, mint ötezren írták már alá a kajak-kenusok petícióját – Szegedi Híradó, 2020. december 2-án!
Szegeden 2020. december 2. 18:59 Forrás: Szeged Televízió

Karácsony? Jövő héten dönt róla a kormány; drágul az autópálya-matrica; több, mint ötezren írták már alá a kajak-kenusok petícióját – Szegedi Híradó, 2020. december 2-án!

Nézze online a Szeged Televízió Híradóját!

Hirdetés
  • Egy hét múlva dönt majd a kormány arról, lehet-e enyhíteni a járványhelyzet miatt hozott intézkedéseken karácsonyra. Bár az új fertőzöttek száma most mérséklődni látszik, a huszonnégy óra alatt elhunytak száma viszont sosem volt még ilyen magas.
  • A 2015-ben bevezetett megyei matrica rendszer és az egyéb autópálya díjszabás az elmúlt öt évben nem változott. Az árak most január 1-jétől, ha nem is nagy mértékben, de emelkednek. Kedvező változás viszont, hogy a jogosulatlan úthasználat miatt kiszabott pótdíjak a fizetési felszólítást követően kiválthatóak lesznek az éves országos matrica megvásárlásával. Az MSZP közben az autópályák használatának ingyenessé tételét javasolja a kormánynak.
  • Már több, mint ötezren írták alá azt a petíciót, amelyben tiltakoznak a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség azon terve ellen, hogy a 2024-es olimpián az eddigi 12 helyett, csak 10 gyorsasági kajak-kenu versenyszám legyen. Ezek helyett a hivatalosan nem létező extrém szlalom kerülne a programba. A javaslat hatalmas felháborodást keltett a sportág berkein belül, az ezt ellenző petíciót szegedi világbajnokok is aláírták.

És ez még csak három izgalmas téma a mai híradóból!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: híradó Szeged Televízió Szegedi Híradó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés