Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Mikuláscsomagokkal lepték meg szegedi színészek a nevelőotthonban élő gyerekeket
Szegeden 2020. december 2. 16:34

Mikuláscsomagokkal lepték meg szegedi színészek a nevelőotthonban élő gyerekeket

A szegedi bentlakásos gyermekotthonban fogyatékossággal élő gondozottakat lepték meg Mikulás csomagokkal ma délután a Szegedi Nemzeti Színház művészei. Az elmúlt hetekben több mint félszáz ajándékcsomagot készítettek a teátrum dolgozói.

Hirdetés

Szilágyi Annamária, Ágoston Katalin, Rétfalvi Tamás színművészek és Tóth Ádám kellékes összesen 36 állami gondozott kisgyerek életét tette boldogabbá ma Szegeden, amikor Mikulás csomagokkal lepték meg őket. Pénteken pedig Szívós László segítségével a hódmezővásárhelyi bentlakásos nevelőotthonban élő 18 kisgyereknek szereznek majd hasonló örömet.

(fotók: Szabó Luca)

– A színházban dolgozó kollégáim az első szóra megmozdultak és részt vettek a gyűjtésben, de a Facebookon és Instagramon is érkeztek felajánlások – mondta Tóth Ádám, aki a KöJKök Közösségi Játék Készítés nevű önkéntes szervezet szegedi képviselője és egyben a színház kellékese.

A gyermekotthonok szűkös keretből gazdálkodhatnak, amiből Mikulás csomagra már nem futja. Az adományozók azt szerették volna, ha ezek a gyerekek is úgy nőnek fel, hogy megtapasztalhatják, milyen is ajándékot kapni a Mikulástól.

– Nem kértünk mást, mint néhány csokit, mogyorót, ropit, vagy csomagolt süteményeket. Arra különösen figyeltünk, hogy csak olyan ételek kerüljenek a csomagokba, amik előtte lefertőtleníthetők. Fontosnak tartottuk, hogy minden csomagba kerüljenek gyümölcsök is. Gulyás Balázs vállalkozó két láda déligyümölcsöt és 200 liter rostos üdítőt ajánlott fel, ezeket is elvittük ma délután a gyerekeknek, egy másik adakozó, Büky Emőke pedig két fenyőfát ajánlott fel, ezeket a szegedi és vásárhelyi gyermekotthonokban fogják majd felállítani – mondta el Tóth Ádám.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány Mikulás Szegedi Nemzeti Színház gyermekotthon Mikulás csomag ünnep
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés