Szegeden 2020. december 2. 10:45

Szécsényi Rózsa: Újfent a multik érdekeit védi az Orbán-kormány!

Szeged önkormányzata a kisvállalkozások segítségére sietett volna, de ezt megtiltotta az Orbán-kormány.

Hirdetés
Hirdetés

Szeged költségvetésében eddig összesen 8,3 milliárd forint kárt okozott a koronavírus-járvány. A veszteség több mint fele kormányzati elvonás. Az Orbán-kormány ugyanis eddig több mint 4,2 milliárd forintot vett el Szeged városától a járványkezelésre hivatkozva.

Szécsényi Rózsa gazdasági alpolgármester a szeged.hu-nak elmondta: Szeged önkormányzata a helyi kisvállalkozások segítségére sietett a rendkívüli helyzetben, mert ők szenvedik meg a leginkább városunkban a gazdasági válságot.

Szeged városa 313 millió forintos mentőcsomaggal segített volna 11 ezer 102 szegedi kis- és közepes vállalkozásnak úgy, hogy az 50 négyzetméter alatti ingatlanokon dolgozók esetében elengedi az építményadót. A nagyobb, 500 négyzetméter feletti ingatlannal rendelkező vállalkozások – mint például az Árkád, a Tesco vagy az Auchan – építményadóját pedig megemeli, hogy az így befolyó bevételből támogassa a több mint 11 ezer szegedi kis- és középvállalkozót.

– Ezt húzta keresztbe kedd éjszaka az Orbán-kormány. A Fidesz ugyanis rendeletben tiltotta meg az önkormányzatoknak az adószabályok megváltoztatását. Az Orbán-kormány ezzel a lépésével, immár nem először, a multinacionális cégek oldalára állt, és a multik érdekeit védi a hazai kis- és közepes vállalkozásokkal szemben! A Fidesz a magyar önkormányzatok és vállalkozók helyett továbbra is a multik érdekeit védi – hangsúlyozta Szécsényi Rózsa gazdasági alpolgármester.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: építményadó járvány koronavírus pandémia Szécsényi Rózsa világjárvány