Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Falus Ferenc a Témában: Nem javult a helyzet a kijárási tilalom alatt, hat hétnyi szigorú karaténra lenne szükség
Szegeden 2020. december 2. 11:10 Forrás: Szeged Televízió

Falus Ferenc a Témában: Nem javult a helyzet a kijárási tilalom alatt, hat hétnyi szigorú karaténra lenne szükség

A volt országos tisztifőorvos szerint a valódi kérdés nem a lazítás, hanem, hogy kell-e még tovább szigorítani. Túl kell éljük a mostani helyzetet, az is elég kockázatos, hogy munkába járunk, az összes többi kockázatot nem lenne szabad vállalni.

Hirdetés

Falus Ferenc szerint a mostani vásárlási idősáv teljesen értelmetlen, nem segít a vírus megállításában, csak a generációk közötti ellentéteket élezheti ki.

– A vásárlók számát kellene korlátozni az üzletekben – mondta Falus Ferenc, aki javaslatot is tett arra a Témában, hogyan lehetne ezt a korlátozást megvalósítani.

Falus elmondta, tisztában van azzal, hatalmas pszichés nyomás is van most mindenkin, ő is csak okoseszközökön, monitoron keresztül látja az unokáit, de úgy gondolja, „ahhoz, hogy ne temetéseken lássuk egymást személyesen, ezt most meg kell tenni. Vigyáznunk kell egymásra. Ez a helyzet azért alakult ki, mert augusztus második hetében nem kezdett szigorítani a kormány. Augusztus végén, szeptember elején nagyon sok fiatal betegedett meg, kapta el a vírust, amit aztán továbbadott.”

A volt országos tisztifőorvos azt is megjegyezte, felkészületlen volt az ország az iskolakezdésre.

Belebukhat-e a járványba hosszú távon a kormány? Erről is beszélt Falus Ferenc.

Nézzék meg az interjút, Balogh Judit hírigazgató kérdezte Falus Ferencet.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balogh Judit Falus Ferenc járvány kijárási korlátozás kijárási tilalom koronavírus pandémia Szeged Televízió Téma világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés