Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 2. 07:23

Közvélemény-kutatás: Fej-fej mellett a kormányoldal és az ellenzéki pártok

A Republikon intézet kutatása 1000 fő telefonos megkérdezésével készült 2020. november 16-23. között, így az elmúlt napok eseményeinek hatását, mint Demeter Szilárd és Szájer József botrányai, még nem tartalmazzák az adatok.

Hirdetés

Nem történt jelentős változás a pártok erősorrendjét illetően, továbbra is a kormánypártok állnak az első helyen, az ellenzéki pártok közt pedig a Demokratikus Koalíció vezet, őket követi a Momentum – szemlézte a felmérés eredményeit a Telex.

Az eredmények alapján az együttműködő ellenzéki pártok hasonló támogatottsággal bírnak a teljes népesség körében, mint a Fidesz-KDNP, a pártválasztók között pedig 1 százalékpont a hátrányuk.

A válsághelyzet enyhén gyengítette a kormányoldal támogatottságát, a teljes népesség és a biztos pártválasztók körében is 2 százalékpontot csökkent a Fidesz népszerűsége. A megkérdezettek 68 százaléka válaszolta azt, hogy elmenne szavazni, ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások.

Ez a Závecz Research októberi közvélemény-kutatása után már a második felmérés, ami azt mutatja, hogy az ellenzék együttesen akkora táborral rendelkezik, mint a kormányoldal – vagyis teljes összefogás esetén jó esélyekkel indulna egy most vasárnapi parlamenti választáson.

Nyitókép: szarvas / index.hu

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ellenzék ellenzéki összefogás közvélemény-kutatás Republikon Intézet választás 2022
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés