Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 2. 06:04

Kizárhatják az Európai Néppárt frakciójából a gestapózó Deutsch Tamást

Csongrád-Csanád megye díszpolgára legestapózta a Néppárt frakcióvezetőjét.

Hirdetés

Egyre kényelmetlenebb az Európai Néppártnak a Fidesz tagsága, de nem Szájer József orgia- és drogügye miatt, és most épp nem az egész pártot, hanem csak Deutsch Tamást távolítanák el a közösségükből – tudta meg a Népszava.

A lap emlékezetet, Manfred Weber egy nyilatkozatában azt mondta, „Orbán Viktornak nem kell tartania a jogállami szabályoktól, ha Magyarországon függetlenek a bíróságok és szabad a média. Deutsch erre úgy reagált: a Gestapo és az ÁVÓ jelszava volt az, hogy ha nincs takargatnivalód, akkor nem kell félned. Ezt a véleményét két interjúban is megismételte”.

Úgy néz ki, a Weberre tett gestapós hasonlat miatt kitehetik Deutsch szűrét a néppárti képviselőcsoportból.

A fideszes EP-képviselő kizárása mellett érvelők leginkább azon háborodnak fel, hogy ragaszkodásukat a jogállamiság tiszteletben tartásához Deutsch a nácizmus és a kommunizmus egy-egy karhatalmi szervezetéhez hasonlítja.

Szerintük a Fideszes politikus ezzel a hasonlattal relativizálja a véres diktatúrákat, és az áldozatokat is megcsúfolja.

Érdekesség, hogy a náci diktatúra relativizálásának ezen formáját még Demeter Szilárd is hibaként ismerte el a saját ügyében, amikor Soros Györgyöt Hitlerhez, a liberálisokat pedig a nácikhoz hasonlította.

(Fotó: Marc Dossmann/Európai Parlament)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Deutsch Tamás Európai Néppárt Fidesz Manfred Weber Szájer József
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés