Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Egyszerűen egy ügyről: Szabó Bálint nem akar adózni milliói után – Gáti Péter jegyzete
Szegeden 2020. december 1. 10:27

Egyszerűen egy ügyről: Szabó Bálint nem akar adózni milliói után – Gáti Péter jegyzete


Hirdetés

Szeged 313 millió forintos mentőcsomagot jelentett be a kisvállalkozók megsegítésére. Úgy alakítják át az építményadót, hogy mindössze ezer nagyobb cégnek és a trafikoknak kell többet fizetnie az eddiginél, de 11 ezer 102 kis- és középvállalkozás teljes mértékben mentesül. Nem könnyű ilyen mentőövet dobni a vállalkozóknak úgy, hogy közben a kormány, ahol csak lehet, elveszi a pénzt az önkormányzatoktól.

Most mindenkinek áldozatot kell hoznia, nincsenek kivételek. De az a cél, hogy ez az áldozat mindenkinek csak akkora legyen, amekkorát még el bír viselni – erről szól a város új mentőcsomagja és ezért van az is, hogy a szegedi családokat továbbra sem terheli semmilyen helyi adó.

A helyzet ennek ellenére nem könnyű és ilyenkor derül ki, hogy kit milyen fából faragtak, kinek mi az igazán fontos. Szabó Bálintnak pedig a járvány csúcsán a saját milliós vagyonánál semmi sem lehet fontosabb.

Ő az az ember, aki

Neki fáj az, hogy a jól menő cége után adót kell fizetnie, hogy neki is ugyanúgy áldozatot kell hoznia, mint másoknak. Ezért támadja az egyébként 11 ezer szegedi vállalkozónak segítő rendeletet.

Ami ebben a leginkább visszataszító, az az, hogy megválasztott képviselőként a pozícióját arra használja, hogy a saját kicsinyes, üzleti érdekeit védje – politizálásnak álcázva!

Gáti Péter

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: építményadó járvány koronavírus pandémia Szabó Bálint világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés