Szegeden 2020. december 1. 09:26 Forrás: Szeged Televízió

515 forint lesz óránként a parkolás Szegeden a zöld zónában

Drágul a sárga zóna is – 2013 óta nem emelt árat Szeged, elmúlik nyolc év, a Fidesz-kormány áldásos tevékenysége miatt kell drágítani.

Hirdetés
Hirdetés

Hét százalékkal emelkednek a szegedi parkolási díjak jövőre. Azért kellett meghozni ezt a döntést, mert a kormányzati elvonások miatt 800 millió forintnyi közlekedési támogatástól esett el a város. Az autósok bár nem örülnek, ha többet kell fizetniük, de azt remélik, több lesz a szabad parkolóhely és csökken a belváros zsúfoltsága.

A Szeged Televíziónak nyilatkozó Nagy Sándor alpolgármester elmondta, a zöld zónában a várakozás díja óránként 515, a sárga zónában 235 forintba kerül 2021. január elsejétől.

Ne feledjük, lehetőség van arra, hogy mindenki csak annyi ideig fizessen, amennyire szükséges, ameddig valóban ott állt a fizető parkolóhelyen.

– Szegeden már eddig is elérhetőek voltak az időalapú parkolás lehetőségei nemcsak mobilon, de az országban egyetlen városként bankkártyával, az automatáknál is lehet időalapon parkolni – hangsúlyozta a városfejlesztési alpolgármester.

Az, hogy a jelenlegi ingyenes parkolási rendszer milyen kaotikus helyzetet okozott Szeged belvárosában, abból is látszik, hogy a Szeged Televízió által megszólított autósok nem tiltakoztak az emelés hírére.

Nézze meg a televízió összefoglalóját, majd szavazzon is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: áremelés ingyenes parkolás járvány koronavírus Nagy Sándor pandémia parkolás Szeged Televízió világjárvány