Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. december 1. 07:55 Forrás: Szegedi Tükör

Tévúton – Kutnyik Pál olvasói levele

Jókorára hízott a Fidesz kommunikációs jószága, több ezer főre duzzadt a kormány- és pártpropaganda-hálózat.

Hirdetés

Természetesen a fiatal kádereknek is kell a hely, így újabb és újabb kutatóintézettel és alapítvánnyal bővült a „dumagép”. A költségek (értsd: közpénzmilliárdokból finanszírozott propaganda) visszatetsző növekedése miatt felháborító a helyzet: szellemileg a tönk szélére sodródott az ország.

Az elmúlt napokban több alkalommal is olvashattam a Fidesz „megmondóinak” lángeszű gondolatait. Például egyebek mellett azt, hogy: „Soros akarata szent az EP-ben. (...) Soros akarata érvényesül, azaz csak az kapjon pénzt, aki migránsokat is befogad.”

Orbánék állandó harcot vívnak. „Persze a baloldalra nem lehet számítani” – mondta Dömötör Csaba államtitkár. A sértett önérzettől fűtött visszavágás pontosan fejezi ki a kormányzati látásmód lényegét. A statisztika is addig a barátunk, amíg nekünk kedvez, a sajtótájékoztató akkor válik „méltatlan vitává”, amikor kellemetlen perceket okoz a miniszterelnöknek. A győzelmi jelentésekre épített diskurzusban a felelősség beismerése súlyosabb hibának számít a bűnnél. „Az ország nem állhat le” jelmondatból amúgy is tudjuk a kimondatlant. És ami végtelenül elszomorító: Orbánék nagyobb politikai kockázatot láthattak a gazdaság újbóli befékezésében, mint néhány ezer idős, beteg ember halálában. Igen furcsa, különös és torz a valóság megközelítése, mondhatnám: groteszk, ami súlyos helyzetben sem áll messze a Fidesz gondolkodásától és habitusától.

Tisztelt Olvasóink!

Szerkesztőségünk fenntartja a jogot arra, hogy az észrevételeket, olvasói leveleket rövidítve, szerkesztett formában adja közre.

Varga Judit igazságügyi miniszter szerint az EP-nek a járvánnyal és nem politikai, ideológiai vitákkal kellene foglalkoznia. Varga szerint „ideje lenne, hogy az Európai Parlament a probléma helyett a megoldás részévé váljon”, és ne veszélyeztesse az uniós költségvetés elfogadását.

Tévúton jár a miniszter. Amikor a jogállamiság hiányaira hívják fel az Orbán-kormány figyelmét, nem Magyarországot, nem a magyar népet vegzálják. A kritika kizárólag Orbán Viktorra és sleppjére vonatkozik. Igen nagy hiba azt állítani, hogy Európának (pontosabban az Európai Uniónak) Soros György milliárdos dirigál. Hogy tanácsot ad, bizonyos szervezeteket (civileket) anyagilag is támogat, az már hihetőbb. Brüsszel nem Soros megrendeléseit teljesíti. Azt meg illene tudnia Varga Juditnak, hogy a jogállamisági probléma és a politikai, ideológiai vita nem egy és ugyanaz.

Az viszont nagyon szomorú, hogy a valódi magyar érdekek és értékek – így a jogállamiság – védelmében Brüsszelnek kell fellépnie. A magyar kormánynak csak a hatályos törvényeket és rendeleteket kellene maradéktalanul betartania.

Kutnyik Pál

Nyitóképünket a 444-ről vettük át.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kutnyik Pál olvasói levél Orbán Viktor propaganda Soros György Szegedi Tükör Varga Judit
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés