Szegeden 2020. november 30. 15:06

Fertőtlenítik a Mars téri piac csarnokos árusítóhelyeit

Az érintésmentes kézfertőtlenítők kihelyezése után itt a piaci árusítóasztalok fertőtlenítése.

Hirdetés
Hirdetés

A koronavírus elleni kiemelt védekezés március óta a napi rutin része, a vásárlók, kereskedők és dolgozók egészsége az elsődleges szempont – közölte lapunkkal Rácz Attila, a Mars téri piacot üzemeltető Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója.

A hidegebb időben a kinti asztalok bérlői is többnyire a nagycsarnokban kínálják a portékáikat, így az állandó szellőztetés mellett már az asztalokat is rendszeresen fertőtlenítik, így teszik még biztonságosabbá a piac működését.

A Társaság takarítói a Magyar Innovációs Díjjal jutalmazott szabadalom alapján gyártott speciális, bio fertőtlenítőszerrel mindennap zárás után körbejárják a csarnokokat és fertőtlenítik az asztalokat.

A szer kiváló vírusmegsemmisítő (ezen belül COVID-19/SARS-CoV-2 is) és baktériumölő hatású. Sokkal nagyobb fertőtlenítőerővel rendelkezik mint az eddig ismert aktív klórt tartalmazó, lúgos kémhatású fertőtlenítő szere. Környezetbarát módon lehet használni különböző tisztítási és fertőtlenítési műveletekre. Használata abszolút biztonságos, semmilyen módon nem káros az emberi szervezetre és a tárgyakra sem, továbbá semmilyen irritációt nem okoz – magyarázta Rácz Attila.

A piac továbbra is időkorlátozás nélkül várja a vásárlókat, a megszokott, naponta megújuló, friss kínálattal. Sőt, ez most tovább bővült, ugyanis november 27-től, egészen december 24-ig a Nagycsarnokban várják a vásárlókat azok kézművesek, akik minőségi, népművészeti, iparművészeti termékeket gyártanak és korábban jelentkeztek a karácsonyi vásárba. 

A vásárt sajnos nem tudtuk megszervezni, de fontosnak tartjuk, hogy segítsük azokat a partnereinket, akik a kialakult helyzet miatt nehéz helyzetbe kerültek – tette hozzá a piac igazgatója.

(Nyitóképünk illusztráció; fotó: Szabó Luca)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fertőtlenítés Mars téri piac Rácz Attila