Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 30. 11:03

Egy évig tartott kiperelni, hogy mennyit keres az egyik köztévés hírolvasó

Németh Balázs fizetésére voltak kíváncsiak, ő az, aki az M1 élő adásában, a híradóban nevezte primitívnek és bunkónak az ellenzék parlamenti akcióit.

Hirdetés

Főműsoridőben, 2019. október 21-én 18 órakor kezdődött az a híradó, amit Németh Balázs vezetett, ebben a hírolvasó azt mondta: 

„Primitív, bunkó, felháborító akcióval nyitotta a szezont az ellenzék. Hadházy Ákos már a miniszterelnök beszéde közben is táblákat mutogatott a pulpitus előtt, majd a balhézást azután is folytatta, hogy visszaült a helyére”.

Litresics András ügyvéd emiatt kérdésekkel fordult a Médiatanácshoz, aminek elnöke, Karas Mónika elismerte: az ominózus Híradó három alkalommal megsértette a politikai hírhez hírolvasói vélemény fűzésére vonatkozó törvényi rendelkezéseket.

Most az is kiderült, Németh Balázs hírolvasó bruttó 1 millió 739 ezer forintos alapbérért dolgozik. Az adatokat Litresics András ügyvéd perelte ki az MTVA-tól, akik egy éven át nem hozták nyilvánosságra a közmédiás fizetését.

Litresics levelére először megtagadták a választ, de ő bírósághoz fordult, ami idén októberben úgy döntött: a közmédiának ki kell szolgáltatnia az adatot az ügyvédnek. A híradós szerződését - bizonyos részleteit kitakarva – idén november 25-én az MTVA korábban hírhamisításon kapott megbízott vezérigazgatója, Papp Dániel elküldte Litresicsnek – tudta meg a Hírklikk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hadházy Ákos köztévé M1 MTVA Németh Balázs
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés