Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 29. 19:54

RTL: Felmondási tilalmat hirdetett a kormány az egészségügyben

Szakmai szervezetek azt nyilatkozták az RTL Híradónak, hogy az egészségügyi törvényhez kapcsolódó szombati rendelet csak átmenetileg tudja maradásra kényszeríteni a távozni akaró dolgozókat.

Hirdetés

A kormány részleges engedményeket tett csak az orvosoknak az egészségügyi törvény végrehajtási rendeletében. Az eredetileg tervezett, akár két évre is elrendelhető átvezényléslehetősége nem lesz érvényben, azonban a másodállások vállalásának korlátozása már a jövő évtől alkalmazva lesz – pedig ez ellen számos szervezet tiltakozott.

Mindeközben egy másik rendeletben a kormány megtiltotta, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt az új szabályokkal elégedetlen munkavállalók felmondjanak.

Ez azért lehet fontos, mert korábban arról volt szó, hogy többezer egészségügyi dolgozó tervezi elhagyni a munkahelyét az egészségügyi törvény rendelkezései miatt.

Soós Adrianna a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke a híradónak elmondta, a szakdolgozók számára semmilyen előnyt nem nyújt a jogszabály, de 80 százalékukra nézve negatív következményekkel jár.

Ezért a felmondási tilalom csak átmeneti megoldást jelenthet, hosszú távon ők el fogják hagyni a rendszert.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ápoló egészségügy egészségügyi törvény felmondás kórház orvosbér veszélyhelyzet

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés