Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. november 29. 15:28 Forrás: MTI

Sebastian Kurz decemberben újranyitná az orsztrák iskolákat

A Kleine Zeitung napilapnak adott vasárnapi interjújában az osztrák kancellár azt mondta, nem akarják elsietnyi a nyitást.

Hirdetés

Ausztriában teljes, 24 órás kijárási korlátozás van érvényben november 17. óta, az iskolák, üzletek, éttermek, kulturális és szabadidős létesítmények zárva tartanak, csak az alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok és a gyógyszertárak lehetnek nyitva. Mindez előreláthatóan legalább december 6-ig tart majd.

Sebastian Kurz elmondta, a jelenleg érvényben lévő zárlat feloldását követően is szigorú korlátozásokra kell számítani.

A kancellár szerint a cél az, hogy december 7-én újra kinyithassanak az iskolák és a kereskedelmi egységek, de minden a járványgörbe alakulásától függ. Hangsúlyozta, hogy nem akarják elsietni az újranyitást, óvatosan fogják feloldani a korlátozásokat.

A döntés meghozatalát és az intézkedések enyhítését nagyban segítheti, hogy Ausztriában tömeges tesztelés kezdődik jövő héten.

Ettől azt remélik, hogy segít kiszűrni a tünetmentes fertőzötteket és megszakítja a fertőzésláncokat. A sípályák újranyitásával kapcsolatban szerdára ígért cselekvési tervet.

Kérdés, hogy mit jelent mindez a miniszterelnök szerint Ausztriát követő Magyarország számára. Ezt már csak azért is nehéz megmondani, mert az osztrákok nálunk sokkal szigorúbb korlátozásokat vezettek be, és hazánkban egyelőre nincs szó tömeges tesztelésről sem.

A magyar kormány várhatóan december második hetében dönt a további intézkedésekről.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Ausztria járványkezelés kijárási korlátozás koronavírus Sebastian Kurz
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés